• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

benzín Aditiva

Marcus11

člen KLANu
Zprávy
77
Zdravím. Rozhodl jsem se pro takový experiment. Do teď jsem občasně používal VIF benzín, ale narazil jsem na akci od Metabondu. Mimo aditiv do benzínu, kde slibují i nárůst oktanového čísla, mají v balení i aditiva do oleje. Konkrétně jednu lahvičku před vypuštěním a druhou po výměně do čistého oleje. Má s tím někdo zkušenost? Hlavně pokud jsou u GJ možné nějaké nežádoucí účinky? Díky :)

Ahoj, co používáte, pokud chcete v benziňáku stabilizovat plnou nádrž paliva v autě přes zimu, pokud auto jezdí minimálně nebo vůbec?

Samozřejmě benzín vysokooktan s ETBE, ale co k tomu ještě doplnit? Prevence proti korozi, vodnatění benzínu etc.

Já jsem používal toto, ale docela to zdražili:
zvládne to i katalyzátory nebo veterány s karburátorem atd.

A teď zvažuji levnější:
Máte s ním někdo zkušenost?

Ahoj, co používáte, pokud chcete v benziňáku stabilizovat plnou nádrž paliva v autě přes zimu, pokud auto jezdí minimálně nebo vůbec?

Samozřejmě benzín vysokooktan s ETBE, ale co k tomu ještě doplnit? Prevence proti korozi, vodnatění benzínu etc.

Já jsem používal toto, ale docela to zdražili:
zvládne to i katalyzátory nebo veterány s karburátorem atd.

A teď zvažuji levnější:
Máte s ním někdo zkušenost?
Na půl roční odstávku mi bohatě stačí OMV MaxMotion 100. Důležitý je mít i plnou nádrž ať je tam co nejmíň prostoru pro vzduch.

Na půl roční odstávku mi bohatě stačí OMV MaxMotion 100. Důležitý je mít i plnou nádrž ať je tam co nejmíň prostoru pro vzduch.
Jj. Přesně tohle palivo tam dávám. :) A samozřejmě plnou. Navíc mám to i do Primery, která má ještě plechovou nádrž.

Ale říkal jsem si, že bych tam pro klid duše dal i to aditivum. Ale zase někdy měně je více… Hlavně bych nerad, aby třeba nevhodné aditivum poškodilo kat.

Zdravím. Rozhodl jsem se pro takový experiment. Do teď jsem občasně používal VIF benzín, ale narazil jsem na akci od Metabondu. Mimo aditiv do benzínu, kde slibují i nárůst oktanového čísla, mají v balení i aditiva do oleje. Konkrétně jednu lahvičku před vypuštěním a druhou po výměně do čistého oleje. Má s tím někdo zkušenost? Hlavně pokud jsou u GJ možné nějaké nežádoucí účinky? Díky :)
Zdravím, já jsem koukal na BG do motorového oleje, ale hrozně se liší názory. Viděl jsem videa s dost slušným snížení hlučnosti motoru přidáním aditiva do oleje, ale... Někdo říká, že raději u staršího kousku nepřidávat ani nic na proplach před výměnou, že by si mohl člověk zadělat na zvětšení vůlí / netěsností, a že raději častěji měnit olej, tak jsem plechovku s proplachem zatím odložil a měním pořád do 10 tisíc :innocent: ...ale v případě kvalitního aditivovaného oleje to přece může dopadnout podobně, ale za delší dobu, ne...?
Obecně u přidávání aditiv do běžných "neaditivovaných" paliva jsou dobrý ohlasy, přidávám VIF pro lepší pocit ;) Někdo dokonce vnímá zklidnění a hladší chod motoru po celý nádrži 100 oktanový Vervy, což jsem ale ani u 2.0 BK, 1.8 GG ani 2.0 GJ zatím nepocítil...
Za nějaké zkušenosti hlavně s tuněním oleje budu rád. Dík.

Zdravím, co si myslíte o přidávání aditiv do benzínu? Konkrétně Mazda 3 BN (2018). Aditiva jsem vždy dával jen do nafty (vif) a pravidelně po 10tis km jsem dával BG245 na čištění soustavy a DPF. Takže nevím jestli dávat do Mazdy vif do benzínu a BG208 po 10tis na čištění soustavy. To BG mám ověřeno že opravdu funguje, měl jsem na naftě problém s naměřenýma emisema a po aplikaci BG245 jsem se dostal z horních hodnot na ty úplně spodní a auto pak už ani tak nesmrdělo. Co myslíte? Díky

Vif normálně. BG bych použil jen jako prvotní čištění a vif už si to pak bude udržovat. Nejlepší by bylo mít benzín bez Biosložky +vif(nepředávkovat). V MS kraji není benzín bez bio problém.

@RiverCZ:Budeš počuť vela názorov na pridávanie aditív do benzínu. Dával som aj ja VIF roky aj iné značky až raz mi odyšo palivové čerpadlo. V servise mi odsali zostatok benzínu a naliali ho do priesvitných pet flaš odfotili a poslali fotografie. Ten pohlad bol naozaj nechutný, Bordel ako gučky asi biosračiek a voda na dne. Keď som povedal čo tam dávam tak mi povedali že nedávať nič ale radšej tankovať prémiové palivo.

Sú dva tabory šoférov keď jedny sú za aditíva a druhý zase nie. Ja som bol aj v jednom a teraz som v druhom.

Vif normálně. BG bych použil jen jako prvotní čištění a vif už si to pak bude udržovat. Nejlepší by bylo mít benzín bez Biosložky +vif(nepředávkovat). V MS kraji není benzín bez bio problém.
tankuji jen tankono 98 tak je tuším biosložka tak kolem 1%, takže mám koupit BG208 co se leje do nádrže cca 360ml a pak jen vif? Vždy jsem lil BGpře výměnou oleje.

@RiverCZ:Budeš počuť vela názorov na pridávanie aditív do benzínu. Dával som aj ja VIF roky aj iné značky až raz mi odyšo palivové čerpadlo. V servise mi odsali zostatok benzínu a naliali ho do priesvitných pet flaš ofotili a poslali fotografie. Ten pohlad bol naozaj nechutný, Bordel ako gučky asi biosračiek a voda na dne. Keď som povedal čo tam dávam tak mi povedali že nedávať nič ale radšej tankovať prémiové palivo.

Sú dva tabory šoférov keď jedny sú za aditíva a druhý zase nie. Ja som bol aj v jednom a teraz som v druhom.
taky jsem nedával vůbec nic až do doby než jsem měl problém na emisích, dal jsem BG245 a emise byli ok (nájezd kolem 180tis km) před prodejem jsem dělal stk v 245tis km a protože jsem dávýl BG245 po 10tis km tak emise byli uplně v pořádku.

Ony ty prémiové paliva bývají většinou také aditivovane(orlen zrovna Vifem). Já beru rok do 2.5 benzín 95 bez bio +vif. Předtím do nafty 8let vervu nebo naftu bez bio +vif. Raz za čas decarbo bg do oleje. Chce to zjistit jak je na benzínce palivo aditivovano. U benzínu by se to nemělo míchat ani předávkovat. Olejove decarbo nedělej každou výměnu, třeba co čtvrtou. Měn kvalitní olej co 10tis.

Ony ty prémiové paliva bývají většinou také aditivovane(orlen zrovna Vifem). Já beru rok do 2.5 benzín 95 bez bio +vif. Předtím do nafty 8let vervu nebo naftu bez bio +vif. Raz za čas decarbo bg do oleje. Chce to zjistit jak je na benzínce palivo aditivovano. U benzínu by se to nemělo míchat ani předávkovat. Olejove decarbo nedělej každou výměnu, třeba co čtvrtou. Měn kvalitní olej co 10tis.
Jsem druhý majitel předtím se olej dělá po roce (necelých 20tis km) ja budu měnit po 10tis a jezdit budu do mazdy a dávat 5W-30. Decarbo oleje jsem nikdy na žádném autě nedělal.

Back