• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Alternativní díly z jiných vozidel

Chorche

člen KLANu
Zprávy
110
Zdarec, chtěl jsem se zeptat jestli netušíte zda existuje nějáky web kde by se daly hledat alternativní díly na naše auta nebo auta obecně, jedná se mi o to, že jsem už dříve sháněl na svoje staré bk 80kw 1.6d sací potrubí a nějáké podtlakové čidlo nebo co, už si nepamatuji, ale nebyl jsem to moc schopný najít na MAZDU nebo to stálo nesmysl, tak jsem se časem doprohlédaval až do stavu kdy jsem zjistil že jsou to vlastně díly z citroena nebo renaultu nebo čeho frencouzkého a na tyto auta tydíly samozřejmě byly skladem a stály třeba třetinu ceny. Vzpomenul jsem si na toto téma dnes, protože jsem pro změnu hledal hydraulický váleček z pod spojkového pedálu na fiat freemont a nakonec jsem se doklikal zase k alternativě z jeepu, nebo dodge nebo čeho, ale těžko se to hledá když nevíte že se ty díly mohou shodovat. Proto pátrám jestli neexistuje databáze kde napíšu číslo dílu třeba z mazdy a ono mi to najde že se to shoduje např s peugeotem ... Díky za odpovědi .

Proto pátrám jestli neexistuje databáze kde napíšu číslo dílu třeba z mazdy a ono mi to najde že se to shoduje např s peugeotem ... Díky za odpovědi .
Jedině zkoušet nějakého prodejce aftermarket dílů. Třeba:

Samozřejmě jen tam, kde to má smysl (pokud byl vývoj společný).

Jedině zkoušet nějakého prodejce aftermarket dílů. Třeba:

Samozřejmě jen tam, kde to má smysl (pokud byl vývoj společný).
jj tak to dělám ale je to dost zdlouhavé hledání, ale vetšinou výsledek stojí za to a úspora je značná, každopádně asi nějáká vyloženě databáze nebude

Back