• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Android rádio z Aliexpresu

• Vlákno založil Vlákno založil toxin
  • Datum založení Datum založení

toxin

nový člen
Zprávy
7
Zdravim, objednal jsem do Mazda 6 GL 2018 z Ali android radio a ted mi vrta hlavou zda bude umet nastaveni auta jako mazda original head unit. Např. vyska headu up displaye, nastaveni zamykani dveri za jizdy, vypnuti hlidani jizdnich pruhu,. ... Nevite nekdo zda to tyhle radia umi, ci jak to nastavim bez originalniho?

Zdravim, objednal jsem do Mazda 6 GL 2018 z Ali android radio a ted mi vrta hlavou zda bude umet nastaveni auta jako mazda original head unit. Např. vyska headu up displaye, nastaveni zamykani dveri za jizdy, vypnuti hlidani jizdnich pruhu,. ... Nevite nekdo zda to tyhle radia umi, ci jak to nastavim bez originalniho?

Jak si dopadl ?

Ani napodruhe cinan neposlal spravny kabel, takze jsem to na svoje nakladu 700,- poslal zpet :/

Uff to je tedy naprd. Mas jinou variantu jak to ve svem aute budes resit ?
Ptam se proto, ze ted mam na spadnuti nakup mazdy 6 GL bez AA. No a AA v aute chci :-)

Nakonec jsem z Ali objednal AA a to je v pohode vcetne instalace. Akorat k tomu nepripojim 360 kamery.
Casem asi prikoupim bezdratovy dongle.

Poslal bys link cos objednal a co ti tedy chodi ?
Ja to ted hledal a nasel jsem na jednom eshopu Aliexpressu 5 druhu tech Retrofit krabicek
jedna ma fast charge, pak se to lisi ze nektery z nich je wireless, wired, pro AA, pro CP...

A kdyz jsem hledal nejaky kousek co je skladem v Evrope (at na to necekam do konce prazdnin), tak jsem nasel tenhle shop.

PS: predpokladam, ze tve auto (nevidim ho v tvem podpisu) je Mazda 6 GL 2018 ?
Pokud muzu jeste cpat do tebe dotazy: Instaloval sis to sam ? A ta krabicka co jsi menil, tak podporuje rychle nabijeni mobilu ?

Jestli to spravne chapu, tak tahle "retrofit" krabicka nedela a nikdy nedelala nic -> zadne funkce.
Jejim obsahem je jen USB hub, ktery propojuje USB telefonu s USB na autoroadiu. Novejsi musi byt kvuli tomu, ze AA/CP pouziva trosku jinaci protokoly komunikace.

Zbytek vsak zamykani dveri, jizdny pruhy, resi elektronika auta, nikoliv retrofit krabka ci mobil na ni napojeny.

Poslední úprava:
Ano, puvodni infotainment zustava, jen tam pribude (+ po upgradu va verzi 70.) volba AA a CarPlay. AA lze pak ovladat z mobilu nebo cudliky/tocitky u radici paky.

Ja to chtel kvuli oblibenym Mapy.cz, ty ale samozrejme/bohuzel neukazuji info na head up displayi.

Jestli to spravne chapu, tak tahle "retrofit" krabicka nedela a nikdy nedelala nic -> zadne funkce.
Takže, když nemám AA už od výrobce, tak to nic neudělá? Našel jsem i systémy, které vymění vše i s displejem a doplní AA i když v původním IT nebylo.

Jsou tu dve veci:
1: display ("autoradio"), kde mas mazda navigaci oznacovanou mazda connect
2: fyzicke pripojeni mobilu kabelem do loketky

ad 1: AA/CP je podporovano tim, ze tam nahrajes nebo si nechas nahrat novejsi firmware, ktery uz AA/CP obsahuje
ad 2: vec oznacovana Retrofit, kde v loketce je starsi USB HUB modul (ty vidis jen 2 USB zdirky), ktery neumi protokoly AA/CP, ten se musi fyzicky vymenit spolu s kabelazi k display

Kdyz se neco neudelalo spatne, tak vuala, funguje v aute AA/CP
Pak jeste nekdo si doplnuje bud wireless modul a take nekdo bezdratove nabijeni mobilu

Ahoj, chtěl bych vyměnit stávající celou jednotku za rádio s androidem. Nemáte už někdo zkušenosti s nákupem nějakého konkrétního kusu. Chtěl bych aby fungovalo ovládání na volantu, parkovací senzory a nejlépe aby byla možnost zapojit zadní nebo nejlépe udělat 360 kamery. Bezdrátové Android Auto by bylo velké plus. Mám Mazdu 6 z roku 2016 (po FL). Prohledával jsem zdejší vlákna ale na nic kloudného jsem nenarazil.

Vyměnit rádio za Android a pak používat Android Auto je jednak nesmysl a nevyužití takovýho rádia (AA má dost omezený funkce a použití aplikací), na to ti postačí výměna modulu s USB kterej ti bezdrátový AA umožní s origo rádiem.

Když nemám usb v loketce, ale pred řadící pákou,bude to stejná krabička?
Pravdepodobne ano, co jsem zatim o systemu AA v mazdach pochopil. Vzdy je dulezite si pri nakupu kontrolovat v popisu zbozi pro jaka auta je retrofit urceny.

Bral jsem nakonec ten nejlevnejsi dratovy za 46$ a k nemu nekdy prikoupim bezdratovy dongle za 24$

Ano do Mazda 6 GL 2018 jsem to daval sam podle videi z youtube. Jeste jsem si z toho vyved USB kabel zpet a prostrcil vetraci mrizkou pod radiem pro bezdratovou nabijecku ;)
Mam dotaz, auto dtto tve GL 2018, k vymene USB a doplneni AA se chystam uz cca 2roky, nejake manualy na YT jsem zhlednul, mohl bys na zaklade montaze svepomoci neco doporucit? Na co si dat bacha, nejaka krizovka, pouziti cinskych špachtlí (montpák), montaz v lete kdyz jsou plasty zmekle, ap.?

Mam dotaz, auto dtto tve GL 2018, k vymene USB a doplneni AA se chystam uz cca 2roky, nejake manualy na YT jsem zhlednul, mohl bys na zaklade montaze svepomoci neco doporucit? Na co si dat bacha, nejaka krizovka, pouziti cinskych špachtlí (montpák), montaz v lete kdyz jsou plasty zmekle, ap.?
Zacni update firmware jednotky. To zvladnes bez rozebirani auta.

Jedine co me prekvapilo byly hodne kratke kabely nahore za displejem. Musel jsem precvaknout jednu stahovacku, aby mi kabely sly povytahnout ven a znovu zapojit do displeje.

Kabely okolo radici paky jsem protahoval bez rozebirani bocnich panelu. A strkal jsem je tam zespod. Slo to. Jen jsem sejmul ten vrchni plast u radicky, abych se do prostoru radicky dostal rukou a mohl tak protahovat kabely bez dalsiho rozebirani stredoveho tunelu.

Pri montazi nazpet jsem zapomel pripojit SD kartu, tak to vyrobilo pri zapnuti chyby v diagnostice a display nechtel startovat. Kdyz jsem si to uvedomil, tak display naskocil, chyby pres diag promazl a dnes to vali.

Mam samsung tlf a obcas se nepripoji. Nemyslim, ze to je chyba v aute, protoze kdyz ve finale tlf rebootnu tak se chytne.

X let jsem pozoroval chybu ve waze se kterym rad jezdim. Chyba se projevovala tak, ze kdyz jsem za jizdy dal vyhledat misto kde jsem nikdy nebyl, tak to adresu naslo, ale uz ne trasu. Musel jsem odpojit tlf. mimo AA najit ve waze trasu a dat navigovat. To pak slo. Ale zda se ze se ledy pohly, uz to nepozoruji. Tuk tuk...

Back