• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

karosérie Automatická brzda a nosič kol

Rendy 2

člen KLANu
Ověřený uživatel MazdaKlanu
43
Ahoj všichni, potřebuji poradit když mám nosič kol na kouli tak mi automatická brzda nedovolí couvat, chtěl bych se zeptat zda to někde jde vypnout.
CX 5 KF
díky

Nejsem si jistý, jestli se to samo odbrzdí (myslím, že jo), ale tak ji vypni ručně, když to nejde samo?

Neviem, ako auto rozozná nosič, ale keď mám vozík, tak s ním cúvam úplne v pohode, akurát na palubnej doske svieti, že nefungujú zadné senzory (a sú ticho) a práve ochrana pred nárazom v nízkej rýchlosti.
Máš k tomu ťažnému správne zapojenú (a) kompatibilnú elektroinštaláciu?

Vše je od autorizáku, asi se jich musím zeptat jak se toto řeší.

A ono ti to nejde vůbec odbrzdit, nebo ti to jen neodbrzdí samo automaticky?

Odbrzdím ručku, dám zpátečku popojede 10 cm a automatická brzda, mám automat 2,5 AWD 2018.

A keď zapojíš zástrčku nosiča (mne stačí aj redukcia z 13 na 7 pin), napíše ti na palubnej doske varovanie že niektoré asistenty nie sú funkčné a zadné parkovacie senzory sú vypnuté? Ak nie, tak to bude nejak zle zapojené podľa mňa.
Pretože tak sa to správa mne s neoriginálnym ťažným a neoriginálnou elektroinštaláciou. Je divné, aby to originál nevedel.

Mám stejné auto i nosič kol na tažné a nedělá mě to. Akorát za jízdy to na mě občas řve při předjíždění, že je v pruhu vedle mě auto. Již jsem si na to zvykl a musím dávat větší pozor.

Back