• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Automatické zamykání i s osobou uvnitř

peetrys

člen KLANu
Zprávy
14
Ahoj, asi jsem lama. Koupil jsem 6 z r.2013 s keyless. Včera jsem bral benzín, klíč jsem měl v kapse. Auto se zamklo pár sekund po vystoupení auta, i když manželka seděla uvnitř.
Manuál jsem přelouskal, ale moudřejší nejsem. Dá se nějak nastavit, aby se s lidmi uvnitř auto nezamykalo, i když řidič s kartou odejde?
Díky

tiež som zamkol manželku, deaktivovať sa to dá v nastaveniach vozidla, pokiaľ si dobre pamätám tak na veľkom displeji

je to viac rokov, už si to nepamätám, treba skúsiť to nájsť intuitívne v menu nastavení tým stredovým ovládačom alebo dotykom, nebolo to zložité

Nemám to atívne od novoty ale treba sa k tomu preklikať v menu nadstavení.
Manuál píše:

IMG_0207.jpeg

Poslední úprava:
I v tý starý verzi rádia NB1 jde v nastavení tohle automatické zamknutí po vystoupení vypnout.

No vypnout to jde, ale podle mě ne jen pro případ, že je někdo v autě. Též mě to někdy štve, protože např. děti zůstanou v autě, já si jen odskočím, ale buď se auto automaticky zamkne a děti se bojí pohnout, protože se spustí alarm, nebo jim nechám klíče a trnu, zda k nim někdo nepřistoupí a neujede s autem aj s dětmi. Takže nějaký režim nezamykat, pokud je detekován uvnitř pohyb (skoro nereálné, leda by posádka při mém odchodu tancovala 🙃 ), připoutaný spolujezdec či zátěž na sedadle apod. by se mi také hodil. Jinak mi automatické zamykání zcela vyhovuje, ta bezstarostnost je příjemná a zcela vypínat se mi to nechce.

V podstatě by mi stačilo zamknout bez aktivace alarmu - samotné děti na 1 minutu raději zamknuté, ale bez alarmu. Už jsem zvažoval vypnutí alarmu zcela, stejně to nikoho nevzruší, že někde řve auto, max. naštve - reálná ochrana nulová. I kdyby se někdo pohyboval v autě a vybíral ho, tak nikdo neřeší, zda je to majitel nebo zloděj ... takže nejlépe režim zamknout, neaktivovat alarm a umožněné otevření dveří zevnitř - a to při detekci spolujezdce (připoutání, zátěž) - to by mi vyhovovalo nejvíc. Pokrýt vše co by komu vyhovovalo je těžké až nereálné.

Poslední úprava:
No vypnout to jde, ale podle mě ne jen pro případ, že je někdo v autě. Též mě to někdy štve, protože např. děti zůstanou v autě, já si jen odskočím, ale buď se auto automaticky zamkne a děti se bojí pohnout, protože se spustí alarm, nebo jim nechám klíče a trnu, zda k nim někdo nepřistoupí a neujede s autem aj s dětmi. Takže nějaký režim nezamykat, pokud je detekován uvnitř pohyb (skoro nereálné, leda by posádka při mém odchodu tancovala 🙃 ), připoutaný spolujezdec či zátěž na sedadle apod. by se mi také hodil. Jinak mi automatické zamykání zcela vyhovuje, ta bezstarostnost je příjemná a zcela vypínat se mi to nechce.

V podstatě by mi stačilo zamknout bez aktivace alarmu - samotné děti na 1 minutu raději zamknuté, ale bez alarmu. Už jsem zvažoval vypnutí alarmu zcela, stejně to nikoho nevzruší, že někde řve auto, max. naštve - reálná ochrana nulová. I kdyby se někdo pohyboval v autě a vybíral ho, tak nikdo neřeší, zda je to majitel nebo zloděj ... takže nejlépe režim zamknout, neaktivovat alarm a umožněné otevření dveří zevnitř - a to při detekci spolujezdce (připoutání, zátěž) - to by mi vyhovovalo nejvíc. Pokrýt vše co by komu vyhovovalo je těžké až nereálné.
Je to v návodu k použití - tlačítko na dálkovém ovladači.

Poslední úprava moderátorem:
Mám sice 2021, ale ano, fce tam je - jen je to ta otrava, že musím vyndat klíček a něco řešit - já bych to uvítal jako default pro případ viz výše ;)

Takže nějaký režim nezamykat, pokud je detekován uvnitř pohyb (skoro nereálné, leda by posádka při mém odchodu tancovala 🙃 ), připoutaný spolujezdec či zátěž na sedadle apod. by se mi také hodil.
Ne, nic takového není.

Back