• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Bezpečnostní upozornění - pípání

tttt

nový člen
7
Přátelé, prosím o pomoc - šíleně mě vytáčí pípání bezpečnostních upozornění. Asi před měsícem mi aktualizovali SW, který to mj měl zlepšit, ale opak je pravdou. Nejhorší je jízda po dálnici při předjíždění, když se chci vrátit zpět do pravého pruhu, byť mám za sebou dostatek místa, kvičí to že nabourám do předjížděného auta. Po upgradu SW to navíc ještě pípá a ukazuje "BRZDĚTE !!!", což je při daním manévru absolutní nesmysl. V nastavení bezpečnostních upozornění mám vše nastaveno na "zpožděné" a "vizuální" nebo "vibrace volantu" - ale stejně to furt pípá. Manželka je z toho už na infarkt, a já skoro taky. Díky za radu. CX60 PHEV.

Než se budeš vracet tak zkus nejdřív hodit blinkr a potom točit volantem, mě to taky dělá

Až tento bezpečnostný systém ma naučil správne a v predstihu dávať smerovky pri predcházaní a vracaní sa do pruhu. Žiadny trojklik, to nestačí autu aby vedel že ide o predchádzanie a nie o kolíziu. To isté platí u adaptívneho tempomatu. Keď nechcem aby ma pri predbiehaní spomalil treba dávať smerovku už dosť dopredu čo je niekedy vzhladom na ostatné vozidlá aby som ich nepriviedol do omylu problém. Niečo za niečo :)

Tak samozřejmě si můžeš upravit v NASTAVENÍ tu reakci, jsou tam tři volby a aby tě to neotravovalo, tak musíš dát tu ZPOZĎENĚ, jinak ti to bude furt pípat i když budeš dost daleko dle tvého usouzení a i když budeš dávat blinkry. Budeš tam mít navolenou volbu tu první, teď to nevím z hlavy, tuším VČASNÁ, pak je NORMALNÍ a pak ta ZPOŽDĚNÁ.

Tak samozřejmě si můžeš upravit v NASTAVENÍ tu reakci, jsou tam tři volby a aby tě to neotravovalo, tak musíš dát tu ZPOZĎENĚ, jinak ti to bude furt pípat i když budeš dost daleko dle tvého usouzení a i když budeš dávat blinkry. Budeš tam mít navolenou volbu tu první, teď to nevím z hlavy, tuším VČASNÁ, pak je NORMALNÍ a pak ta ZPOŽDĚNÁ.
Díky, to jsem všechno udělal ale stejně to zbytečně pípá :( Nejsem žádnej závodník nebo agresivní řidič, prostě myslím že je to nesmyslně citlivě nastavený.

Fajn ale po každom ďalšom naštartovaní sa to resetne, čiže treba to odznovu nadstavovať a to je dosť otravné.

Fajn ale po každom ďalšom naštartovaní sa to resetne, čiže treba to odznovu nadstavovať a to je dosť otravné.
Neresetne se to, normálně ta volba zůstane, tak jak jsem ji nastavil, jinak by to nastavení nedávalo smysl !

Díky, to jsem všechno udělal ale stejně to zbytečně pípá :( Nejsem žádnej závodník nebo agresivní řidič, prostě myslím že je to nesmyslně citlivě nastavený.
Ano, bohužel furt to trochu pípá, ale tak si to můžeš vypnout rychle tlačítkem vlevo od volantu, kde je otvírání kufru, ke to taková ikona auta v kroužku :)

Neresetne se to, normálně ta volba zůstane, tak jak jsem ji nastavil, jinak by to nastavení nedávalo smysl !

Ano, bohužel furt to trochu pípá, ale tak si to můžeš vypnout rychle tlačítkem vlevo od volantu, kde je otvírání kufru, ke to taková ikona auta v kroužku :)
To tlačítko ale vypne jen přední senzory :(

Back