• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

motor Blikající start-stop tlačítko začne blikat při popojíždění v koloně z kopce na neutrál

DanCZer

výkonný člen KLANu
Ověřený uživatel MazdaKlanu
312
Zdravím ve spolek!
Už podruhé jsem si u auta všiml, že mi začalo blikat oranžově tlačítko Start/Stop v momentě, kdy popojíždím koloně z kopce = mám vyřazeno, jen povolím brzdu, auto se samo rozjede vlastní vahou a po pár metrech zase zabrzdím. Pak se vzdálenost na popojětí zvětšila, takže jsem zařadil dvojku a brzdil motorem a blikání zmizelo. Ví někdo, co s emi signalizace snaží říci? V manuálu jsme to nějak nenašel...
Díky za případné rady!

Ahoj, dneska jsem měl stejnou zkušenost, ale nedohledal jsem nikde co mi auto chtělo říct...
IMG_6632.jpeg

Poslední úprava moderátorem:
Ptal jsem se na to v Mazdě a dostalo se mi obskurní odpovědi, že na neutrál bych neměl jezdit (LOL). Poté, co jsme vyměnil baterii v klíčku už mi to neudělalo, ale nevidím v to úplně souvislost. Pokud je baterie v klíčku slabá, tak auto buď nenastartuje a musí se klíček dát až k tlačítku Start, nebo případně auto zobrazí informaci o nutnosti výměny baterie. Takže aby tohle blikání byla signalizace vybité baterie je poněkud podivné.
@Bocka Máš deaktivovaný Start/stop? Já ano...

Mě když blikalo start/stop tlačítko, tak pomohlo až přehrání řídící jednotky...

Ahoj, dneska jsem měl stejnou zkušenost, ale nedohledal jsem nikde co mi auto chtělo říct... Zobrazit přílohu 47183
Před týdnem se mi při popojíždění v koloně stalo to samé. Po chvíli jsem se ještě dozvěděl, že je špinavý radar a deaktivuje se automatické brzdění. Po rozjetí kolony to po nějaké době zase zmizelo. Jen to nebyla to M6, ale CX-30 a taky nevím co bylo příčinou a co od toho můžu čekat.

A víš, co to blikání znamená? V mém případě to jenom blikalo - žádná chybová hláška, nic. V manuálu taky nic, v servisu to samý..
Bohužel ne. Ale ten kluk co mi to vyřešil, tak šel primárně po, teď nevím jestli plynovém, nebo spojkovem, pedálu. Říkal něco o tom, že je v něm nějaký mikrospínač, který tohle blikání start/stop tlačítka může vyvolávat, když je pošašenej. Ale v mém případě to v tom nebylo. A taky to teda bylo v GJ.

Ptal jsem se na to v Mazdě a dostalo se mi obskurní odpovědi, že na neutrál bych neměl jezdit (LOL). Poté, co jsme vyměnil baterii v klíčku už mi to neudělalo, ale nevidím v to úplně souvislost. Pokud je baterie v klíčku slabá, tak auto buď nenastartuje a musí se klíček dát až k tlačítku Start, nebo případně auto zobrazí informaci o nutnosti výměny baterie. Takže aby tohle blikání byla signalizace vybité baterie je poněkud podivné.
@Bocka Máš deaktivovaný Start/stop? Já ano...
Ahoj, start/stop nemám deaktivovaný, ale jen klasicky vypnutý tlačítkem.

Back