Jestliže máš najeto jen 6k, tak bych ty desky jen párkrát pořádně probrzdil a ono to pískat na chvíli přestane. Z 90 plnou silou na nulu, aspoň zkusíš, kde zabírá ABS. Takhle třikrát za sebou, pak to chvilinku jízdou radši dochlaď a pískat to nebude. Snad se nezvlní kotouče 😀 Ale takhle jsme na autodromu HK při škole smyku brzdili půl dne a kotouče v cajku.
Mám předchozí model, tedy BN léta páně 2018, ale tam mi brzdy pískaly, jelikož byla zanedbaná údržba (protože jsem první dva roky jezdil do autorizáku a myslel si, jak to dělám nejlíp, jak můžu👌). Tzn. špatně chodily pístky od třmenu = deska se blbě vracela po povolení pedálu a nerovnoměrně se sjížděla, jak seděla nakřivo. Při prudkém brzdění si nějak sedla a nepískala, při lehkém brzdění pískala. Vyměnil jsem originál (TRW) za Textar v podobné cenové kategorii, ale asi to bude podobné - hodně to práší, prach se dostanu všude, a pístky se musí dvakrát ročně čistit, aby to nepískalo (jako důsledek toho, že to nechodí hladce). Ale stejně by to chtělo častější údržbu, jedna deska (vnitřní vlevo vepředu) se opět sjela trochu nakřivo.
Další pokus bude s ATE deskami s keramikou, prý práší míň.
Ale tenhle sloh je moje zkušenost s M3, ne nutně řešení tvého problému, to by ti mohli dát tip místní znalci.