• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Chyba Airbagu B1126:1B

Paulus

nový člen
11
Ahoj,
objevila se mi chyba airbagu viz. titulek. Níže přikládám i PS z aplikace Forscan.

Zkoušel jsem rozpojit a znovu zapojit pod sedadlem žluté konektory (bez oxidace), ale nepomohlo.

Po odpojení baterie přestane blikat kontrolka na palubce, ale chyba v logu diagnostiky je stále.
Nejdříve hlásila chybu u strany spolujezdce, tam po zahýbání s konektorama pod sedačkou náhle zmizela, ale pak se objevila na straně u řidiče.

Hýbalo se se sedačkami (auto bylo na lakování střechy a odstrojoval se strop). Kabely a konektory ale vypadají všechny ok. Nesetkal se prosím někdo s něčím podobným/stejným?

Díky za tipy.

Auto: Mazda 6 GH 2.0 benzín, r.v. 2009

1126_1.png 1126_2.png

Čus je to nějákej problém s airbagem řidiče. V servisním manuálu podkategorie 1B není specifikovaná, takže to bude něco jako "ostatní chyby", snad ti pomůže aspoň screen z manuálu
B1126.png

B1126:1B
Obvod bočního airbagu na straně řidiče má velký odpor. Je to vlastně opak chyby B1126:1A

Zdravím teď jsem koukal na svolavaci akce Mazdy 6 gh 2009 a vyskočila mi kvůli airbag spolujezdce. Tak třeba to bude tento problém

Dnes vyřešen výskyt chyb B1126:1B a B1127:1B vysoký odpor obvodu airbagu v sedačce
Ukázalo se že v zacvaklém stavu mají konektory vůči sobě vůli okolo půl centimetru. Po fixaci lze sedačkami hýbat aniž by se chyba objevila.
B1127 fix.jpg

Po čase se zas chyba začala vyskytovat. Nakonec jsem to vyřešil ustřižením konektorů a nahrazením kulatýma fastonama - od té doby je definitivně klid

Ja to mám taky a přemýšlím, že to dám na wagovky.

Wagovky jsou dobrý do baráku ale ne do auta kde je plno vibrací, to se ten kabel uklepe. Chce to kulatý fastony nebo XT60 konektory

Wagovky opravdu nedávej. Taky už jsem to předělával, dal jsem placaté fastony a od té doby mám klid :)

Back