• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

benzín Chyba motoru P061B:00 - Internal control module torque calculation performance problem

Pavel86

nový člen
Zprávy
2
Prosím o radu. Tuto chybu mi diagnostikovali v autorizovaném servisu Mazda. Vyměnili baterii, zkontrolovali kontakty na kostře, řídící jednotku poslali do Německa na repas, ale prý to nejde. Auto při jízdě cuká, škube, svítí kontrolka motoru, problikává SCBS, a ikona auta ve smyku. Nesetkal se s tímto problémem někdo z vás?
Je to ročník 2013, benzín 2.0, kombi.

Ahoj, riadiaca jednotka nemusí ísť opraviť ak nevedia presne nájsť chybu. Ale čo môžeš skúsiť je kúpiť druhú riadiacu jednotku z auta, ktoré je na rozpredaj náhradných dielov a dať jednotku naklonovat. Ja som tak vyriešil poruchu na svojom aute, kde riadiaca jednotka neregulovala tlak v palivovej sústave. Druhá jednotka stala 50euro a klonovanie 100. Po naklonovani nemusíš nič robiť, stačí len jednotku napojiť naspäť a naštartovať. Kostru pozerali len bateriovu, alebo pozerali ukostrenie káblového zväzku pre snímače motora?

V Mazda servisu mi toho moc neřekli. Jen že kontrolovali šest kontaktů na kostre motoru. Ale kdo ví jestli vůbec....

Jen tato samotná chyba? Software v ŘJ aktualizovali? Umíš se přes nějaký OBD modul mrknout, jaká tam je verze?

Poslední úprava:
Back