• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

benzín Chyba P2243 - A/F senzor (první lambda) u L5 facelift

Nabster

výkonný člen KLANu
Zprávy
316
Ahoj objevila se mi kontrolka MIL a chyba:

P2243 [0x2243]
Heated oxygen sensor (HO2S) 1, bank 1, reference voltage - open circuit
Stav: Potvrzené

Takže asi lambda, co je hned za svody?

Díval jsem se na ni a na číslo, ale je tam jen toto:

A5:L593
LZA07-MD28
K4243

Ani podle jednoho čísla jsem nenašel díl. Víte, co to bude za číslo dílu? A případně kde objednat z Japonska nebo zahraničí?

To je A/F sensor reference voltage circuit open. A je to tedy první lambda.

To je A/F sensor reference voltage circuit open. A je to tedy první lambda.
Super díky. ☺️

Máš tip na druho-výrobu spolehlivou?

Co kliknout na ten link do toho vlákna?
Ano? To jsem udělal a otázka zůstává stále stejná… Máš tip na shop, kde koupím druho-výrobu? Bez toho abych musel upravovat kabely. Protože nic víc v tom článku není.
Jen číslo dílu, ale když to zadám do Googlu, tak výsledky nic moc.

Ano? To jsem udělal a otázka zůstává stále stejná… Máš tip na shop, kde koupím druho-výrobu? Bez toho abych musel upravovat kabely. Protože nic víc v tom článku není.
Jen číslo dílu, ale když to zadám do Googlu, tak výsledky nic moc.
No pokud chceš Čínu, tak tady Max6 právě dal odkaz z Google. Pokud chceš Denso, bez úpravy kabeláže to nepůjde.

Díky. Odkazy na Allegro jsem našel. Není tam uvedený výrobce. Úplně nechci kupovat něco, co vydrží rok, dva. Máš s ní zkušenosti?

No pokud chceš Čínu, tak tady Max6 právě dal odkaz z Google. Pokud chceš Denso, bez úpravy kabeláže to nepůjde.
Takže jestli to chápu správně, druhovýroba není.
Takže buď čína, co poslal Max, nebo vzít variantu z M2 a upravit kabeláž. Nebo originál.
Nebo z vrakoviště a čekat, kdy odejde i ta.

Back