• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

benzín Cvaknutí (občasné) motoru při jeho vypínaní - GJ/GL, 2.0 121 Kw

LukasMoravek

nový člen
Podporovatel MazdaKlanu Ověřený uživatel MazdaKlanu
8
Ahoj,

v lednu jsem zakoupil Mazdu GJ/GL, rv. 09/2016 (facelifit), 2.0, 121 Kw (Benzín), Nájezd aktuálně 100 000 Km. Občas při vypnutí motoru (odhad 3x z 10 vypnutí) se stane že je slyšet kovové cvaknutí. Původně jsme se domníval že je to součástí i-stop. Po zkoupení druhého vozu rv. GJ/GL 05/2018 (druhý facelift) 2.0 107 Kw, benzín (nemohu přeci ženu nechat řídit GH, když mám GJ/GL), však tato to nedělá, vypnutí motoru je tiché. Než se roběhnu do autorizovaného servisu, chtěl jsem se zeptat zda někdo nemá zkušenost.

Děkuji

L.

A nedělá Vám to spojka klimatizace?Náhodou když je zrovna zapnutá,tak při vypnutí motoru se rozepne a to může udělat ten zvuk.Zkuste úplně vypnout klimu a testovat,zda to bude dělat.

Děkuji a TIP, zapoměl jsem zmínit, toto napadlo ženu a testovala to, bohužel, nezjistili jsme rozdíl. Zkusíme dát vetší časový odstup vypnutí - klima / vypnutí motoru.

Nemůže to být parkovací brzda? Pokud vypnete motor a teprve poté zatáhnete parkovací brzdu? Třeba píši bludy, jen zkouším...

Předem se všem omlouvám za pozdní reakci, auto bylo v servisu.

Před odjezdem do servisu jsem zkusil nevypínat funkci iStop. Při zastevní a vypnutí motoru (iStop) před domem vše OK, až po následném plném vypnutí (tlačítko Start / Stop Engine na palubní desce), se ozvalo cvaknutí @Míra, máte asi pravdu spojka klimatizace.

Následně vozdilo bylo v servisu: Přední / zadní koutouče + komplet brzdové destičky, výměna motorového oleje (Mazda Original 5W30), po 8500 Km. Diagnostika také OK. Po návratu ze servisu se už situace neopakovala.

Takže prozatím uzavírám a budu sledovat. Přičina nenalezena ...

Back