• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

benzín Délka závitu zapalovací svíčky

kern

nový člen
3
Ahoj, o výměně svíček jsem tady přečetl téměř vše. Ale není mi jasné, do jakých motorů patří zapalovací svíčka s krátkým závitem a do jakých s dlouhým. Je na to nějaký jednoduchý manuál ? Např. Mazda 5 2,0 110KW r.v. 2010 - krátký závit až do roku 2O12. Dokáže mi někdo poradit kde to najdu? Nebo je to jedno? To si myslím že není možné.

Nejsnadnější je uvést VIN a někdo s EPC se ti podívá na číslo.

Ahoj. Díky za odpověď. Jestli to chápu správně, tak žádná taková tabulka od mazdy neexistuje. S tim "vinem" jsem to zkusil u nejmenované firmy a klidně mi nabídl dvě délky závitu. Ani se nezačervenal. Chtěl jsem jenom vědět zda je to opravdu jedno. Tolik místa ve spalovacím prostoru asi nebude, když i do pístu se frézuje zahloubení pro otevřený ventil. Zatím to řešit nemusím a děkuji za nabídku.
...JMZCWA9G600120330 .....

Back