• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Displej - teplotní hláška

Jamesson

člen KLANu
Zprávy
45
Zdravím na fóru!
Mám dotaz ohedně displeje. Včera mi behem 100km cesty cca 5x naběhla hláška na infotaimentu, "Monitor je přehřáty, nechte ho vychladnout, pravděpodobně nebude zobrazovat správně" , po potvrzení OK normálně fungoval dál. Horko nebylo, auto bylo chladné, z garáže. Vše fungovalo normálně. Měl jsem Info připnuté k telefonu a zapnuté mapy přes aplecarplay. Tak jsem se domníval že tím myslí monitor telefonu (který je na teploty háklivý) . Nazpátek jsem telefon nepřipojil a stejně se hláška opět několikrát ukázala. Tuší někdo, o co se jedná? Vždycky se začnu děsit, když elktrika začne žít vlastním životem...:-), Díky Jamesson

Keď to išlo cez aplecarplay tak sa jednalo o prehriaty tel. Iphony sú na to háklivé.

Ahoj, to jsem si myslel take, jenze zpatecni jizdu cca po 3 hod stani , opet cca 100 km jsem jel bez pripojeneho telefonu a hlaska vyskakovala take.. tak nevim. Leda ze by to bylo nekde v pameti....

Pokud v té hlášce bylo doslova napsáno "monitor" je přehřátý, tak bych to vážně viděl spíš na auto... Nemám iPhone, ale silně pochybuju že by jakýkoliv výrobce telefonu přeložil "display/screen" jako "monitor"

Ahoj
tak hlášky vyskočila opět: "Teplotní varování. Do zchladnutí může být omezeno zobrazování" tentokrát bez bez napíchnutého telefonu, čímž je tato varianta vyloučena. Hláška vyskočila =po cca15km jízdy autem, ráno po vyjetí ze strudené garáže, tak že teplorou to není.
Mám podezření, že hlášky vyskakují od té doby , kdy došlo k výměně baterie. Muže to mít souvislost?
Po odmáčknutí "OK" vše funguje normálě..... netuším o co jde
děkju za vaše názory,
jamesson

Na anglicky mluvících fórech se dá dohledat že se stejný problém diskutoval vícekrát, a i v případech kdy nebylo teplo. Žádné konkrétní řešení jsem tam ale neviděl, mimo výměny displeje/celé jednotky v autorizáku.

Je to uvedené i v nějakém zřejmě oficiálním TSB (Technical Service Bulletin), což je jen informativní dokument, ne přímo svolávací akce, jestli to správně chápu:

tsb.png

Ahoj všem,
díky za reakci, v Mazdě o tom tedy ví, to je fajn. Mě je jasný, že je to jakési upozornění na vysokou teplotu, ale mě hláška vyskakuje sporadicky po 10-15ti minutách jízdy při venkoví teplotě +20st a auto bylo vychlazené v garáži na +18st, tedy k ohřátí obrazouvky na 80st C nemohlo dojít ani náhodou, na dotyk měla 30st C, protože byla osvícena slunkem. Něco tam fixluje.... čidlo teploty? Jestli nedošlo k nějakému resetu nastavení při výměně baterie...
Každopádně asi to není nějaká trága, třeba to vyšumí... :-)
děkuji za odpovědi
Jamesson

Ahoj všem,
díky za reakci, v Mazdě o tom tedy ví, to je fajn. Mě je jasný, že je to jakési upozornění na vysokou teplotu, ale mě hláška vyskakuje sporadicky po 10-15ti minutách jízdy při venkoví teplotě +20st a auto bylo vychlazené v garáži na +18st, tedy k ohřátí obrazouvky na 80st C nemohlo dojít ani náhodou, na dotyk měla 30st C, protože byla osvícena slunkem. Něco tam fixluje.... čidlo teploty? Jestli nedošlo k nějakému resetu nastavení při výměně baterie...
Každopádně asi to není nějaká trága, třeba to vyšumí... :-)
děkuji za odpovědi
Jamesson
Ahoj

Vyresil jsi to nejak ? Me se to zobrazuje ted kdyz je venku 5°C a do toho mi prestal fungovat carplay.

Ahoj
bohužel ne, nevyřešil jsem nic. V mazdě (Kodecar HK) mi řekli, že tato hláška vyskakuje po výměně orig.baterie za neoriginálni....
Pravda je, že mi hlášky začali vyskakovat po výměně baterie. Sice nejsem odborník ale myslím, že spíš než baterií to je způsobeno postupem její výměny.
Ten postup jsem konztultoval se shr3k a v podstatě jsem odpojil , vyměnil a zapojil. Bez nějakých složitých procedur a konfigurací. V autě bylo potřeba znovu nastavit čas. Vše ostatni si to pamatovalo.
Hláška vyskakuje sporadicky, někdy vubec, někdy každých pár minut, bez ohledu na teploty. Je to otravné. Zjistil jsem, že když přepnu zobrazení do NAVI, vyskakuje častěji. Připojení telefonu ma Aplecarplay na to nemá žádný vliv. Co s tím , nevím. Snad nějaká informace-rada přiletí.
Jamesson

Co zkusit snížit jas přístrojů?

Mužu zkusit, uvidíme. Taky jsem přemýšlel na hoďku odpojit baterku...
Můžeš, ale s ohledem na četnost výskytů tohoto "problému" i v jiných fórech a dokonce tady:
nemyslím, že by to pomohlo. Displej je prostě podsvětlený a má senzor teploty.

Můžeš, ale s ohledem na četnost výskytů tohoto "problému" i v jiných fórech a dokonce tady:
nemyslím, že by to pomohlo. Displej je prostě podsvětlený a má senzor teploty.
Mě je to jasný. Nedává mi logiku, že by to způsobovala neoriginální baterie a nějaké její čipy (tvrzení AOservisu), jediné, co mi přijde možné je to, že při výměně baterie může dojít ke změně konfigurace toho teplotního čidla, nebo k jeho poškození, protože pokud je tam čidlo teploty, tak evidentně nesnímá správbné hodnoty.
Zdravím,

Displej do tvého auta je GSL3-61-1J0B - to B na konci patrně značí, že se událo nějaké vylepšení. Pokud máš čirou náhodou v autě zabudováno GSL3-61-1J0A, je možné, že to je to vylepšení.

Ahoj
bohužel ne, nevyřešil jsem nic. V mazdě (Kodecar HK) mi řekli, že tato hláška vyskakuje po výměně orig.baterie za neoriginálni....
Pravda je, že mi hlášky začali vyskakovat po výměně baterie. Sice nejsem odborník ale myslím, že spíš než baterií to je způsobeno postupem její výměny.
Ten postup jsem konztultoval se shr3k a v podstatě jsem odpojil , vyměnil a zapojil. Bez nějakých složitých procedur a konfigurací. V autě bylo potřeba znovu nastavit čas. Vše ostatni si to pamatovalo.
Hláška vyskakuje sporadicky, někdy vubec, někdy každých pár minut, bez ohledu na teploty. Je to otravné. Zjistil jsem, že když přepnu zobrazení do NAVI, vyskakuje častěji. Připojení telefonu ma Aplecarplay na to nemá žádný vliv. Co s tím , nevím. Snad nějaká informace-rada přiletí.
Jamesson
Ahoj

Dekuju za odpoved :-). Dneska jsem byl v mazde bejvalej car star v Praze.
Tam na me koukali jak na svatyho, ze to neni mozny pri teplote 5°C. Kdyz jsem jim rekl, ze mi vypadava zrcadleni, rekli mi, ze je to wifinou ktera to zatezuje 😃, asi nechapou ze ta wifi je k zrcadleni potreba. Kazdopadne, dneska mi to zrcadleni chciplo uplne, nejde jak apple tak android. Rekli mi at se zitra stavim, ze se na to podivaji, ze to bude na pockani, mam takovy pocit, ze nebude. Ze bud museji vymenit jednotku k radiu kde asi umrela wifi a nebo displej, nevim jak to tam funguje.

Pani co sla po me resila to same na cx-30 rok 2023. Ja mam mazdu 6 2.5 rok 2022 jeste ze je to v zaruce, tak sem zvedav co vymyslej.

Az budu vedet vic, napisi co to bylo.

Foceno 3.12.2024 a bylo 5°C a auto stalo 5 hodin venku, fotil sem to po 1 km, takze kabina fakt ma 60°C vyhrata nebyla 😃😃😃.
IMG_1589.jpeg

Co zkusit snížit jas přístrojů?
Ja mam ten jas nastaveni uz pres rok stejne a nikdy to nevyskocilo az ted, kdyz je venku chladno.

Poslední úprava moderátorem:
Ahoj,

Tak včerejší návštěva v mazdě na českobrodské, nedopadla dobře, po 2 hodinách to sice celé přehráli. Ale carplay stale nefunguje. Řeší se, že budou měnit jednotku na rádiu, ale moc se jim to nelíbí, prej to stojí raketu. Pak se mi tam snažili vysvětlit, že carplay nefunguje bezdrátově. No po 14 měsících co použivám carplay bezdrátově, jsem sem ji snažil vysvětlit, že to fakt funguje. Začínám se bát, že to není autem, ale tefonem, mam iphone 15 pro max a asi přišla nějaká aktualizace co se mazdě nelíbí. Má někdo stejný problém ? Protože ze starším applem to funguje v pohodě.

Ale od té doby co nejde zrcadlení, už mi na displeji nevyskočila hláška, že je displej přehřáty, takže alespon něco pozitivního.

Chlapci, kdyby jste měli nějakou radu co s tím jabkem, uvítám to. Prosím komentáře typu kup si android není řešení a navíc (ja to teda nevim), v mazdě mi bylo řečeno, že android auto v mazdě nejde bezdrátově.

No a když zkusíš CarPlay připojit přes kabel a ne přes WiFi? Třeba je v tom displeji WiFi anténa, případně nějaký celý WiFi modul, co se zahřívá a způsobuje i zahřívaní celého toho displeje.
Třeba tuhle základní desku nějak aktualizovali, takže z CMU už netrčí anténka BT a WiFi pod plastovou krytkou, ale pro příjem/vysílání slouží nějaká součást displeje. A nebo je na tomto schématu jen BT anténka a WiFi anténa je v displeji odjakživa.
1641415518977.webp

Poslední úprava:
Ahoj,
Tak problem vyresen, hodil sem vse do tovarniho nastaveni a applecar uz tyden krasne funguje 😊, teplotni hlaska se uz neobjevila.

Tak hlavne, ze sem byl v mazde, kde si s tim nevedeli rady, prehraly soft, odpojili baterku. Ale nikoho nenapadlo to hodit do tovarniho nastaveni.

Co si clovek neudela sam, to nema 😂😂😂.

Back