• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Infotainment nenačítá příchozí a odchozí hovory

Rendy 2

člen KLANu
Ověřený uživatel MazdaKlanu
43
Chtěl bych se zeptat, nenáčítají se mi přijaté a odchozí hovory. Kontakty se načtou, má někdo zkušenost ? CX 5 2018.

Niečo sa mi zdá, že sa to dá vybrať v nastaveniach, či to má/nemá načítať...

Ahoj, mám stejný problém - můj infotainment mi nenačítá jméno volající osoby.
Řekl bych, že jsem tu nenašel pravou příčinu.
- Mám Android, ver. 14, One UI 6.1
- číslo mám uložené v paměti telefonu a je tam určitě jen jednou
- číslo není dublované na SIM kartě
- číslo má předvolbu +420
- číslo je uložené i v paměti infotainmentu
- v historii volání vidím příchozí hovor bez jména, jen zobrazeno číslo.
- pokud číslo vytočím z paměti infotainmentu, zobrazí se volané číslo jako jméno
- Android-auto, Bluetooth, načítání SMS atd. funguje správně, takže spárování auta a mobiluje OK

Můžete mi prosím někdo prozradit, co ještě bych měl ještě nastavit/povolit/změnit, aby pse příchozí hovor ukazoval jménem, a ne číslem?
Díky za případné rady.

Jediné co mě napadá, nemáš ještě to číslo uložené i na google?

To mám.
Ale jakou to má mít souvislost?
Ještě přikládám foto obrazovky, jak se zobrazuje příchozí a odchozí hovor jedné a té samé osoby.
(To číslo jsem pro vložení sem do fóra trochu "zdeformoval" z důvodu ochrany údajů, ale na obrazovce infotainmentu i v telefonu je v pořádku.

20240715_142557.jpg

Píšeš, že to máš v telefonu + google tedy? Tak to může brát auto jako "dvoják"? Nevím, vím že jsem s tím měl taky zkraje problémy, tak jsem smazal všechno z telefonu a sim a používám pouze seznam na google.

Ohledně toho Googlu - odpojil jsem telefon na zkoušku i od dat, abych se právě vyhnul možnému problému duplicity.
A chyba se jeví furt stejně.
Zkusil jsem telefon i odebrat ze seznamu spárovaných přístrojů z auta provést nové párování. Ale chyba je furt stejná.
Ještě bych chtěl smazat celý seznam z infotainmentu auta provést nový import - ale zatím marně hledám postup, jak smazat položku či celý seznam.
Všechny manuály ukazují jen předchozí verzi operač. systému.

Ohledně toho Googlu - odpojil jsem telefon na zkoušku i od dat, abych se právě vyhnul možnému problému duplicity.
A chyba se jeví furt stejně.
Zkusil jsem telefon i odebrat ze seznamu spárovaných přístrojů z auta provést nové párování. Ale chyba je furt stejná.
Ještě bych chtěl smazat celý seznam z infotainmentu auta provést nový import - ale zatím marně hledám postup, jak smazat položku či celý seznam.

echny manuály ukazují jen předchozí verzi operač. systému.
Tak problem s nenacitanim jmena u prichoziho hovoru vyresen:
- smazal jsem svuj telefon z listu BT zarizeni v Mazde
- v telefonu jsem si zazalohoval cely telef. seznam, pak jsem ho z telef. smazal.
- Pote jsem vratil zalohu telef. seznamu do telefonu. Vsechny cisla jsem prevedl do pameti "google"
- Pak jsem znovu sparoval telefon s Mazdou a naimportoval cely telef. seznam do infotainmentu.
- A pote jsem prijal nekolik hovoru a vsechny se zobrazily jmenem 😀😀😀.
A je po problemu 👍👍👍

Ahoj vsem, mate prosim nekdo nejaky fígl, jak se da nejrychleji opakovat volani na cislo z posledniho hovoru?
V KE Mazde (CX 5) jsem dvakrat zmacknul na volantu tlacitko prijmuti telefonu a hned jsem tam mel posledni volane (volajici) cislo.
Ale v KF Mazde mi po stiknuti tlacitka telefonu na volantu (prijem hovoru) nastartuje hlasovy asistent, anebo zrovna asistent z Android auto.
Predem dekuji za pripadne reakce....

Back