• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Jarní příprava

• Vlákno založil Vlákno založil Luken
  • Datum založení Datum založení

Luken

nový člen
Zprávy
16
Zdravím,
jsem novým majitelem Mazdy (r.v. 2009, 2.0 DISI, 114kw; kupovaná na konci ledna 2019) a chtěl bych se zeptat na pár věcí než se auto dostane do plného vytížení.
Olej - podle konfigurátoru jsem našel doporučení na Mobil 5W-30. Mám to brát, jako nejlepší řešení, nebo se dívat po jiné značce (origo mazda) / typu (5W-40)
Karbon - lze v domácích podmínkách poznat zda je auto zralé na dekarbonizaci? Případně lze to pro "lepší pocit" řešit alespoň aditivy?
Ochrana podvozku - neměli byste někdo tip kam dát auto na účinnou ochranu podvozku a dutin? Okolí Liberce a Mladé Boleslavi
Kromě výše uvedeného, je vhodné vyměnit i filtry takto před létem? (kabinový, pylový...)

Díky

Mobil 1 ESP Formula 5W-30 je myslím super. Přídavek VIFu do benzínu ti maximálně vyčistí vstřikovače a dna pístů. Karbon ze sacího traktu jedině BGčkem atp. v Liberci máš třeba jeden BG servis https://www.nejlevnejsi-aditiva.cz/odborna-dekarbonizace-motoru-bg.html#content .
Ok díky, někde jsem tu snad narazil, že lidi nebyli úplně spokojení se značkou Mobil, takže díky za doporučení. Jak to je jinak s originálním Mazda olejem např. v porovnání s tímto Mobilem nebo jiné značce v podobné cenové relaci?

S tím karbonem právě nevím jaký je současný stav usazení, tak jestli je potřeba jít rovnou na kompletní čistění

Jak to je jinak s originálním Mazda olejem např. v porovnání s tímto Mobilem nebo jiné značce v podobné cenové relaci?
S tím karbonem právě nevím jaký je současný stav usazení, tak jestli je potřeba jít rovnou na kompletní čistění
Viz kinematická viskozita při 100 st. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1AKFKNC-2Kp5VZ6pBHRTBVBR2haXfxygpJHwQ5nVueRQ/edit?usp=sharing

Stav usazení? To tady neví bez křišťálové koule nikdo...

Back