• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

diesel Kapalina posilovače řízení

Chorche

člen KLANu
100
Zdravím, nějak se mi poslední dobou nezdá posilovač u staré mazdy bk 2005 1.6 diesel 80kw.
Chtěl bych tomu zkusit pomoct nějakým proplachem a vyměnit kapalinu, ale nejsem si jist kterou kapalinu zvolit, nemůžu najít přesnou specifikaci. Netuší někdo prosím co tam patří? Díky

Zdravím, nějak se mi poslední dobou nezdá posilovač u staré mazdy bk 2005 1.6 diesel 80kw.
Chtěl bych tomu zkusit pomoct nějakým proplachem a vyměnit kapalinu, ale nejsem si jist kterou kapalinu zvolit, nemůžu najít přesnou specifikaci. Netuší někdo prosím co tam patří? Díky
Klasický olej do automatické převodovky specifikace Dextron III

Díky, trochu mě překvapilo že je to olej do automatu, bo to se mi povedlo najít samotnému, ale nějak jsem tomu nevěřil :D

ještě ze tvé zkušenosti, netušíš náhodou kolik tam toho bude? jako jestli brát litr nebo radši dva?

Díky, trochu mě překvapilo že je to olej do automatu, bo to se mi povedlo najít samotnému, ale nějak jsem tomu nevěřil :D

ještě ze tvé zkušenosti, netušíš náhodou kolik tam toho bude? jako jestli brát litr nebo radši dva?
Pokud to budeš proplachovat (s vypnutým motorem a točením volantu úplně na doraz na obě strany - třeba) tak si vem raději dva litry. Naftová 1.6 BK v hydraulickém okruhu řízení má asi 0,8litru kapaliny, tak pokud to chceš i propláchnout tak to chce ten dvojnásobek.

Back