• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

benzín Klepání motoru

Sokol

nový člen
Zprávy
12
Nesetkali jste se někdo s sporadickym klepanim z motorové části? Někdy za studena Někdy za tepla ,není žádná souvislost. Vychází to směrem od vakuove pumpy(podtlakove čerpadlo) Cx-5 2.0 benzin 2021 nájezd 160K.
Nahrál jsem tu videjko,ale asi nepůjde přehrát ,tak jsem udělal shorts na YouTube viz odkaz

20241207_100900.jpg

Ještě ne, je to cx-5 od kolegy,ja mám cx-3. Říkal že to bude sledovat....kdyby jste měl něco nového napište pls....Díky
určitě,byl jsme v mazdě ale tam na mě neměli čas,odpoledne pojedu k mechanikovi tak snad budem vedět víc.

V Mazdě mi bylo řečeno, že je to občasná závada a výrobce o tom ví. Pokud se tento zvuk projeví v servisu (nejlépe auto tam nechat v mrazech do rána) je nutná výměna (sání? už si nepamatuju) za cca 30.000,- Kč, ale Mazda 2/3 dílu zaplatí ze svého. Zákazník tedy platí 10.000,- + práci. Dle technika ale tento zvuk nemá na nic vliv a je pouze nepříjemný pro ucho. Nechal jsem to tedy zatím být....

V Mazdě mi bylo řečeno, že je to občasná závada a výrobce o tom ví. Pokud se tento zvuk projeví v servisu (nejlépe auto tam nechat v mrazech do rána) je nutná výměna (sání? už si nepamatuju) za cca 30.000,- Kč, ale Mazda 2/3 dílu zaplatí ze svého. Zákazník tedy platí 10.000,- + práci. Dle technika ale tento zvuk nemá na nic vliv a je pouze nepříjemný pro ucho. Nechal jsem to tedy zatím být....
Aha ,tak super že si to rozlouskl,i taková zpráva je lepší než nevědět....Díky moc žes to řešil....Taky si myslím že to kolega nechá tak a časem se uvidí......

Aha ,tak super že si to rozlouskl,i taková zpráva je lepší než nevědět....Díky moc žes to řešil....Taky si myslím že to kolega nechá tak a časem se uvidí......
Ptal jsem se na to asi 1,5roku zpět. Nevím jestli se nezměnila situace....

Ptal jsem se na to asi 1,5roku zpět. Nevím jestli se nezměnila situace....
No skoda ze si nepamatuješ co se musí vyměnit. Za mě to jde z té podtlakove pumpy. A kdyby se vědělo přesně co se musí vyměnit, tak si zaplatím jen ted díl a vyměním sám ze. Psal jsem to kolegovi a říkal že po novém roce tam zajede a zjistí aktuální situaci...

Asi rok zpátky se mi to po nastartování taky jednou stalo. Od té doby se to neopakovalo, takže jsem to neřešil.

Nesetkali jste se někdo s sporadickym klepanim z motorové části? Někdy za studena Někdy za tepla ,není žádná souvislost. Vychází to směrem od vakuove pumpy(podtlakove čerpadlo) Cx-5 2.0 benzin 2021 nájezd 160K.
Nahrál jsem tu videjko,ale asi nepůjde přehrát ,tak jsem udělal shorts na YouTube viz odkaz

Zobrazit přílohu 54383
Je to jen teorie, ale podle mě je to zvuk toho jak mydlí vačka do pístku vysokotlaké palivové pumpy. On by tam měl stříkat olej a tím to i hlukově tlumit,ale je možný že třeba za studena, nějaký viskóznější olej (možná i opotřebovanější) než se tam pořádně rozlije, tak to takhle cvaká. I špatný olej může tohle dělat.
vačky.jpg

Taky to můžou být klasicky hydroštely z ventilů, ale ty by se zase dali odposlouchat třeba fonendoskopem co mají servisy. Ty jsou třeba obzvlášt náchylný na zavzdušnění u motorů s vypínaním válců.

Já bych zkusil jiný typ oleje. Je zima, tak nějakej míň vyskózní a i úplně jinou značku. Prostě jen otestovat jestli za to nemůže olej.

Dobrá teorie 👍 ,zní reálně. Dělá to za studena i za tepla a to sporadicky. Ale zkusit vyměnit olej je celkem levná vylučující metoda. Okej ,moc ti díky za postreh....😉

Měním olej po 10.000km. To se mi nějak nezdá... To by bylo první co by v servisu řekli, vyměníme olej, pak uvidíme.

Back