• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

interiér Klepání ze zavazadlového prostoru

Mikin

nový člen
12
Ahoj, patřím taky mezi šťastné čerstvé majitele nové CX-60 PHEV :) Při přejíždění např. retardérů, kdy se auto "zhoupne" se ozývá ze zadu z kufru klepání, jako by tam bylo "uvolněné prkno" nebo tak nějak. V servisu kolem toho chodili prý půl dne, dokonce jeden z nich jezdil v kufru aby to lokalizoval, ale na nic nepřišli. Respektive dle svých slov utáhli volný zámek kufru, ale sotva jsem vyjel ze servisu, ozývá se to zase, takže jsem opět objednaný na servis... Náááhodou někdo z vás se s něčím podobným nesetkal? Jinak bych řekl že spokojenost, ale tato "drobnost" mě fakt se*e...

Ahoj, patřím taky mezi šťastné čerstvé majitele nové CX-60 PHEV :) Při přejíždění např. retardérů, kdy se auto "zhoupne" se ozývá ze zadu z kufru klepání, jako by tam bylo "uvolněné prkno" nebo tak nějak. V servisu kolem toho chodili prý půl dne, dokonce jeden z nich jezdil v kufru aby to lokalizoval, ale na nic nepřišli. Respektive dle svých slov utáhli volný zámek kufru, ale sotva jsem vyjel ze servisu, ozývá se to zase, takže jsem opět objednaný na servis... Náááhodou někdo z vás se s něčím podobným nesetkal? Jinak bych řekl že spokojenost, ale tato "drobnost" mě fakt se*e...
Podobně klepaly i jiné Mazdy, a bylo to uložení předních pružin. Já jsem to na CX-3 taky slyšel zezadu a prvně hledal v kufru a zadních sedačkách. Znělo mi to, jako když klepnou dvířka od nábytku. A ozývalo se to jen za sucha při zhoupnutí auta, při nárazu kol třeba do výtluku bylo ticho, za mokra bylo taky ticho.

Ahoj, nevím jestli tvé klepání je stejné jako moje, ale objevilo se cca po 2t kilometrech, projevuje se víceméně při jízdě ve městě, ztn. rychlosti kolem 30-60kmk/h nejvíce, a to když přejedu retardér nebo typický český kanál na silnici, někdy stačí i houpavý pohyb zvlněné silnice. Klepání lze těžko lokalizovat, jinde ho slyší řidič a jinde spolujezdec. Zvuky jsou poměrně hlasité a nepříjemné. Už mám CX60 kvůli tomu týden v servisu a zatím nikdo neví co s tím. Dokonce snad objednali nějaký bazmek z automobilky, co se nainstaluje do auta a má pomoci lokalizovat původ pazvuků, protože jinak neví co s tím. No co na to říct, i přes snahu Mazdy, náhradní auto z toho nadšený samozřejmě nejsem, budu však rád za případné sdílené zkušenosti.

Ahoj všem, dělá mi to taky, ale mám podezření, že to dělají sedačky, opěradla. Zkoušeli jste, zdali se klepání ozývá stejně i případě plného obsazení, nebo naložení nějakého nákladu? Nebo jízdy se sklopenými opěradly? (Včera jsem byl donucen ženou navštívit ten žluto-modrý obchod a při naplnění kufru a sklopením sedačky se klepání neozývalo...... nebo jsem byl z nakupování tak vysílen, že jsem špatně slyšel cestou domů)

Ahoj všem, dělá mi to taky, ale mám podezření, že to dělají sedačky, opěradla. Zkoušeli jste, zdali se klepání ozývá stejně i případě plného obsazení, nebo naložení nějakého nákladu? Nebo jízdy se sklopenými opěradly? (Včera jsem byl donucen ženou navštívit ten žluto-modrý obchod a při naplnění kufru a sklopením sedačky se klepání neozývalo...... nebo jsem byl z nakupování tak vysílen, že jsem špatně slyšel cestou domů)
Ahoj, sedačky a opěradla bylo to první co jsem zkoušel... bohužel tím to není. Ani stropnicí nad zadními sedadly. Zajímavé je - jak píše Petr Kk - že teď co začalo sněžit se to klepání už třetí den neozývá ani při přejíždění retardéru. No klasika - dnes jsem odpoledne objednaný na servis kvůli tomu, takže tam vezu auto se závadou, která se už 3 dny neprojevuje :D tož uvidím co oni na to...

Tak včera snad klepání vyřešeno. Potřetí v servisu, teď už to klepalo skoro pořád, což uznal i technik :) Ve finále prý "přitáhli zámek zadních dveří kufru" a je pravda, že dnes si připadám jako v krásném snu - jezdím novým autem a žádné klepání se neozývá! :) Tak snad to vydrží.

Ahoj, stacilo oblepit oka do kterych zapadaji zamecky kufru a operadel zadnich sedadel a je po problemu

Back