• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Kódování AS-BUILT u Skyactive

no_hits

moderátor
Člen týmu
Podporovatel MazdaKlanu Ověřený uživatel MazdaKlanu
4 157
Nemáme tu vyloženě společný téma na kódování , kromě toho u GH a tam je to dost omezený.

ASL, AFS, ALS, Zámky dveří, DAA, DRSS, FOW, HBC, i-DM, i-Stop, LAS, LDWS, MRCC, SBS, SCBS, TSR, Nastavení vnějšího a vnitřního osvětlení, Upozornění nízké hladiny ostřikovačů, Parkovací senzory, Find my Car...

Rychlý návod pro kalkulačku:

1) Ve forscanu po propojení s autem vybrat nastavení jednotek (obrázek obvodu)

2) vybrat jednotku kterou chci kódovat (musí u ní být AS-BUILT), načíst sipkou vlevo dole a dát OK

3) po zobrazení AS-BUILT dat jako první dát dole Save All a udělat si při prvním čtení zálohu originální konfigurace jednotky!! Pri dalším načítání už půjde jen o vytažení aktuálních dat

4) otevřít soubor s daty, ideálně v poznámkovém bloku, vše zkopírovat

5) otevřít přiloženou kalkulačku, vybrat správnou jednotku (záložku) a do pole A3 vložit bez úprav zkopírovaná data - tím tabulka ukáže aktuální konfiguraci jednotky

6) když změníte některou hodnotu v pravé části tabulky, uvidíte jak se levá část změní
!! POZOR !! U jednotky IC (budíky) si pohlídejte taky změny hodnot v oddílech 720-04-01 a 720-04-28, jedná se o oddíly s kontrolním součtem dat pro celou jednotku a u většiny úprav v této jednotce se hodnoty mění!!

7) změněná data vepsat do SPRÁVNÉ ČÁSTI ODDÍLU v otevřené jednotce ve FORScanu

8) kliknout na Write all v rámci oddílu (je vždy na konci oddílu)

9) u některých jednotek forscan vyžaduje vypnout a znovu zapnout zapalování před dokončením

!! VEŠKERÉ UPRAVY PROVÁDÍTE NA VLASTNÍ ZODPOVĚDNOST, UJISTĚTE SE, ŽE VÍTE CO DĚLÁTE A NEMĚŇTE HODNOTY S POPISKEM UNKNOWN, PERMANENT apod !!

Autorem kalkulačky je SergSlim z fóra Mazda3Revolution, nikoliv já!
Data jsou univerzální pro všechny skyactive motory do roku 2021, zda se nastavení týká vašeho vozidla a motorizace se dozvíte v popiscích a komentářích v kalkulačce včetně toho co která hodnota dělá.

Začnu trochu odlehčeně. Po nakódování Find my car/ Horn on Lock (Vyhledání auta na parkovišti - zatroubení) mně tato funkce spíš nefungovala. Zkoušel jsem to rozebrat se @shr3k , ten mě jen potvrdil, že to ostatním u GJ/GL zlobilo stejně jak u mě a nepovedlo se vyřešit.

Tlačítko Lock/Zamknout na klíči má u některých vozidel totiž 3 funkce:
1) 1x stisk - zamknutí vozidla

2) 2x stisk během 3 sekund - aktivace Deadlock - vozidlo nejde odemknout zevnitř elektronicky, ale jen mechanicky páčkou nad klikou. Aktivaci na chvíli signalizuje červená kontrolka se zámkem na přístrojovce. Po odemknutí se deaktivuje

3) 2x stisk s prodlevou 3-5 sekund - funkce Find my car - auto zatroubí a zabliká směrovkama

Takže to u mě bylo špatným užíváním, kdy jsem to mačkal 2x rychle (tak to má např Mazda 3 - nemá Deadlock)

Přílohy

• Mazda SkyActiv OBD-II calc (FORScan) v7.08.xlsx
    697,8 KB · Zobrazení: 4
Poslední úprava:
našiel som nejaké veci čo sa moc nespominali nikde, ale nič som neskúšal

autohold.jpg

ess.jpg

speed correction.jpg

Na autohold musíš mít vhodnou jednotku a kostku ABS, není to jen o zapnutí funkce

ESS by mělo být u EU aut standartně zapnutý, je to tuším od jisté doby vyžadováno jako základní prvek bezpečnosti - při prudkém brzdění začnou Brzdový světla rychle blikat

Tu speed korekci nemáš celou
720-04-01 checksum pro celou jednotku
720-04-09 B4 (to jsi uvedl), další je pak
720-04-10 B1
720-04-28 checksum pro oddíl 720-04-XX

Přidám radši tu kalkulačku do prvního příspěvku

S tým posledným by som sa niekedy pohral, ak by sa mi podarilo nastaviť tachometer ako gps.
Ešte je tam pri tempomate označenie stop&go ale nepostrehol som nikde žeby to ľudia riešili a tempomat išiel až do zastavenia a rozbehol sa, či?

S tou rychlostí to můžeš zkusit, já bych zas potřeboval udělat korekci spotřeby směrem nahoru a to tam není.

Ta volba u automatu nevím co dělá. Přečti si komentář pokud k tomu je - jaká jednotka a oddíl?

Je to v aj IC 720-04-17 . Je to aj v návode mrcc ale moc tam popis nieje, možno je len navyše slovo stop&go a nemá to vedieť

Jo už to vidím. S tím nemám zkušenost, nemám LIDAR

Něco málo (z toho vyzkoušeného a možného pro můj model a mou výbavu) jsem nakódoval na M3 BN 2017 Revolution - https://www.mazdaklan.cz/threads/co-jste-dnes-udelali-na-vasich-mazdach.881/post-155011

Dokódované změny viz můj podpis.

Tlačítko na deaktivaci LASu už jsem také sehnal a namontoval. Všechny funkce od té doby fungují bez jakéhokoliv problémy a pravidělně je využívám. Potěšilo přídané grafické zobrazení pro LAS/LDWS na HUDu.

Poslední úprava:
Vďaka, ešte jedna otázka, zostáva funkcia vypnutá aj po vypnutí a novom naštartovaní (napr. na ďalší deň)? Alebo je potrebné prípadné vypnutie robiť vždy po každom štarte?

Tuším že deaktivace je jen do dalšího startu

Přes menu lze deaktivovat aktivní zasahování do řízení (jemná korekce do volantu), ale i tak, když člověk najede ke krajnici, tak dojde k varovnému pípání / či vibraci do volantu, pro upozornění řidiče. Toto chování lze vypnout pouze přes tlačítko, pokud je výbava dokódována.

Back