• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

motor Mazda 3 BK 2.0 110 kW - cukání, kolísání otáček při volnoběhu

mihorak

nový člen
1
Ahoj. Mám problém s moji Mazdou. Cca před dvěma měsíci se mi rozsvítila kontrolka CHECK-ENGINE, motor cukal při zátahu, kolísaly otáčky při volnoběhu (otáčkoměr lítal 200-900). Chvílemi jsem měl pocit, že motor musí zhasnout, hlavně např. při dojezdu do křižovatky. Něco podobného, ale v menší míře se stalo už asi před rokem, ale chod motoru se srovnal, a tak jsem to cukání přisuzoval špatnému palivu.
V servise na diagnostice našli chybu senzoru polohy kliky. Senzor vyměnili + dali nové svíčky, ale motor po 10km hlásil stejnou chybu. Tentokrát se domnívali, že je chyba v kabelu k tomuto čidlu. Ten vyměnili také, ale po 14 dnech znovu stejný problém. Poté na diagnostice sledovali nějakou "hodnotu podtlaku v sání", která kolísala až k 60-70 na volnoběhu jakoby byla díra v sání, ale za minutu motor běžel zase chvíli tiše a kultivovaně (hodnota 30+-). Tak vyměnili "čidlo tlaku" v sání, které také problém nevyřešilo. 30km běžel motor klidně, ale včera jsem popojížděl asi 20 minut v koloně a znovu se projevilo kolísání otáček. Aktuálně mě "opravy" stály již několik tisíc a auto je stále ve stavu jak bylo před dvěma měsíci. Nesetkal jste se s tímto někdo? Už začínam být zoufalý :/.

Zkusil bych vyčistit škrtící klapku, hlavně ze strany od motoru. Mě to od kolísání volnoběhu dost pomohlo. Ale check engine mi nikdy nesvítilo..

Nebola vždy pred vyskutnutim problému odpojena batéria?

Back