• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Mazda 6 GJ přední světlo vnitřní mlžení

vasekherman

nový člen
Podporovatel MazdaKlanu Ověřený uživatel MazdaKlanu
1
Ahoj,

mám dlouhodobý problém s předním světlem na Mazda6 GJ 2013, levé světlo Xenon s denním svícením. Od cca podzimu se rosí, tak že z něj vyliju téměř 1dcl vody, světlo nejeví viditelné známky poškození, zkoušel jsem přetmelit spoj, i pytlíky se silikagelem uvnitř světla (jediná změna prodloužila se doba orosení), jediná spolehlivá metoda je použít na 30 minut horkovzdušku, ale za 3 dny jsem na začátku. Všechny kanálky jsou ve stejném stavu jako u druhého světla, nějaký tip na řešení?

Zkoušel jsem nají světlo v druhovýrobě a dá se sehnat pouze halogen a na bazarech též aktuálně nic není. Pořízení světla u Mazdy beru úplně jako nejkrajnější situaci. Pokud by někdo tušil kde snadno pořídit světlo za normální peníz, též uvítám radu.

Ahoj, před pár lety jsem to řešil na zadních světlech.
Prodává se tzv. těsnící butylový tmel / pásek / šňůra - pogoogli.
Trochu složitě se s tím pracuje a tak se mi to nepovedlo udělat úplně dokonale, ale asi rok mi to vydrželo a světla se přestala mlžit. Kdybych se tomu pověnoval pečlivěji, věřím že to vydrží i déle.

Ahoj,

mám dlouhodobý problém s předním světlem na Mazda6 GJ 2013, levé světlo Xenon s denním svícením. Od cca podzimu se rosí, tak že z něj vyliju téměř 1dcl vody, světlo nejeví viditelné známky poškození, zkoušel jsem přetmelit spoj, i pytlíky se silikagelem uvnitř světla (jediná změna prodloužila se doba orosení), jediná spolehlivá metoda je použít na 30 minut horkovzdušku, ale za 3 dny jsem na začátku. Všechny kanálky jsou ve stejném stavu jako u druhého světla, nějaký tip na řešení?

Zkoušel jsem nají světlo v druhovýrobě a dá se sehnat pouze halogen a na bazarech též aktuálně nic není. Pořízení světla u Mazdy beru úplně jako nejkrajnější situaci. Pokud by někdo tušil kde snadno pořídit světlo za normální peníz, též uvítám radu.
Kdysi na GG jsem zespoda světla vyvrtal 2 dírky průměr 4 mm a bylo vyřešeno.Už se nemlžilo

Back