• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda olej - reset intervalu

pato0209

nový člen
Zprávy
6
Čaute chcem vymeniť olej Mazda 6 2014 2.0 benzín len neukazuje mi oil change to preto lebo ešte nemám mať výmenu chcem ho skorej vymeniť ako potom resetujem oil change po výmene keď mi to tam neukazuje ?

V GJ 2014 na budíkách nebylo přímo slovo "oil change", ale bylo tam v "Maintenance" položka "Scheduled", kde se dalo "Set distance" a "Set time". Tam vy dali nový hodnoty a bylo.
A mám ještě takový pocit, že auto musel stát a být zatažená ruční brzda (+ neutrál nebo Pčko), aby se to tam objevilo.
Našel sjem i video:

Áno to tam mám scheduled ale oil change nemám či to sa zobrazí pred výmenou až ? Stačí nastaviť scheduled ?

A když koukáš jestli to tam máš nebo ne, tak máš zataženou ruční brzdu a neutrál/P ? Za jízdy nebo když není zatažená ruční brzda se nemusí některé věci v autě zobrazovat nebo být povolená jejich úprava.
"Oil change" se u první verze GJčka nezobrazí nikdy. Je tam zobrazení "Set distance" a "Set time" a to by mělo být zobrazený pořád.

No dyť tam máš "Set distance" a "Set time". To je to co hledáš, kde se nastavuje/resetuje servis.
"Oil change" se u první verze GJčka nezobrazí nikdy. To mají až GJčka co mají infotainment MZD Connect což ty u tohodle prvního typu nemáš.

Ahaa dobre ďakujem lebo vyresetoval som to pred týždňom cca a v apke Mazda mi ukazuje servis čo nastavil majiteľ predtým neviete prečo ?

Screenshot_2025-03-29-11-55-31-201_com.interrait.mymazda.jpg

To tam nenastavil předchozí majitel, ale to je zápis/nastavení ze servisní prohlídky nejspíš z autorizovaného servisu. Tohle auto ještě neumí do aplikace dokoliv posílat.

Typ mám tento

IMG_20250329_115802.jpg

Dobre ďakujem tak pri výmene mi stačí nastaviť scheduled, set tíme , set distance áno ?

Ano. Máš první verzi třetí generace Mazdy 6 nebo Mazdu 6 GJ před faceliftem. Proto máš ve VIN napsáno JMZGJ....... s rádiem/navigací NB1 TomTom.
Ano, při/po výměně stačí jen v "Set distance" a "Set time" znovu nastavit nový hodnoty. Nebo si ty hodnoty mužeš nastavovat třeba kdy chceš, během kafe na benzínce. Tím to u tohoto auta končí. Nic víc to neumí a nikam to nic nevysílá.

Back