• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Mazda3 BP 2019 Sedan, parkovacia kamera

• Vlákno založil Vlákno založil Stkr
  • Datum založení Datum založení

Stkr

nový člen
Zprávy
25
Nedavno som presiel na Mazda 3 Sedan 2.0, r. 2019, ktora vsak nema parkovaciu kameru.
Vie niekto, ci je moznu ju relativne jednoducho doplnit? Prip. ak ma niekto sedan s kamerou, budem vdacny za info kam je zapojena a kde zacat hladat. Prip. cislo originalneho dielu.

Jedina pouzitelna zmienka na Googli je na stranke nizsie, kde je v popise "For Mazda 3 2020 Sedan, wire is already pre-installed from the factory. Please check it first."

Tieto videa su pre BM/BN... potrebujem pre BP - podla popisov je v tom rozdiel, ci?

Skusim sa zajtra pozriet do kufra - ak bude rovnaky konektor a len ina trasa (do naraznika) tak by som o kameru mal zaujem.

Mensi update ak by niekto riesil nieco podobne, prip. vedel pomoct.

Po dnesnom hladani som nasiel konektor, ktory by mal byt pre kameru a konci v kufri, podla Googlu ide o Hirose GT43 konektor, ktory nemam predstavu kde najst. Druhu stranu som zatial nenasiel, ale podla informacie na inych forach by mohol koncit pri vnutornom poistkovom boxe.

Pre kameru teda potrebuje - original kameru (nie je problem najst v cene cca. do 100 Eur), kabel pre pripojenie z kufra ku kamere, kabel od CMU k priestoru s poistkami.

Ak by nahodou niekto vedel o rozpredaji BP, mal by som zaujem o kablovy zväzok pod zadnym naraznikom (zahrna parkovacie senzory, ovetlenie znacky a kameru) a zaroven o kabel na prepojenie k CMU (ten predpokladam bude sucastou väcsieho zväzku - vybral by som len koaxial ku kamere a doplnil).

Otazne je este ci to bude po pripojeni fungovat bez dalsieho kodovania.

20250126_124313.jpg

20250126_124637.jpg

Back