• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Nakódování keyless jednotky

• Vlákno založil Vlákno založil elpin
  • Datum založení Datum založení

elpin

nový člen
Zprávy
10
Ahoj Mazdaři,

neuměl by někdo nakódovat řídící jednotku v autě? Nebo neměl by někdo kontakt na někoho kdo to umí? Nejlépe v okolí Nového Jičína (Frýdek, Valmez, Ostrava atd.).

Konkrétně se jedná o Mazdu 6 2019 (GL). Přestalo fungovat bezklíčové zamykání. Na přístrojovce se ukazuje chyba "Keyless System Malfunction". V autorizovaném servise to diagnostikovali na chybu keyless jednotky. Nová z Mazdy vyjde na 30 tisíc s prací, ale doporučuli mi, že mají někoho kdo by ji uměl opravit, ale ten člověk je hrozně zaneprázdněný a auto by muselo stát 2 měsíce, tak si říkám jestli nenajdu někoho šikovného tady. Popřípadě můžu sehnat novou jednotku z druhé ruky, kterou by ale bylo třeba nakódovat.

Díky.

Druhý kľúč nefunguje? Vymeniť baterku v kľúči si neskúšal?

Pro nakódování stejně potřebuješ přístup na servisní portál pro vygenerování kódů immobilizéru, takže nějaký Mazda servis.

Díky za odpovědi. Baterku jsem měnil, zkoušel jsem i druhý klíč. Dělá to stejnou neplechu.

S Mazda servisem jsem v kontaktu, tam zase prý nemůžou kódovat už jednou použitý modul z jiného auta, jenom úplně novou z Mazdy... Takže se točím v kruzích :-(

V současnosti hledám i někoho kdo by dokázal ten můj pokažený modul diagnostikovat a opravit...

A co je špatné? LF CONTROL UNIT nebo START STOP UNIT? Jaké to hlásí chyby a z jakých jednotek?

Tak to nevím jestli budu umět úplně odpovědět. Ale mám Bluetooth diagnostiku a aplikaci Forscan Lite na mobilu. Přikládám obrázek s vypsanou chybou.

7cad99bc-3c3b-40b5-bc8a-8571f550d458_.jpg

To bezklíčové zamykání (a startování) ale někdy funguje a někdy ne. Proto se jim v Mazdě zdá, že to bude nějaká vnitřní chyba v jednotce. Taky teď jak se ochladilo, tak to častěji funguje než nefunguje. Řeším to už od léta a když je horko, tak to nefunguje nikdy. Takže možná nějaký studený spoj na desce uvnitř modulu nebo něco takového...

Takže LF CONTROL UNIT. SSU by měla dávat i subkód: B13C3:04, B13C3:09, B13C3:16 a B13C3:29. Mám teda dojem, že na výměnu LF CONTROL UNIT za jiný nepotřebuješ nic kódovat, max. ForScanem nahrát As Built data. V LF CONTROL UNIT IMO není ani VIN ani nic jiného. Ani není nijak spárovaná s imobilizérem (to je trojka PCM, IC a SSU). Je pod plastem na boku u levé nohy řidiče, mohlo tam třeba zatéct.

Poslední úprava:
Počkej, takže ta špatná jednotka není ta jednotka keyless? Protože to mi říkali v Mazdě, po tom co udělali diagnostiku a zkontrolovali kabeláž. Počítám že jim to ukázalo tu správnou jednotku spíš než mě...

Tou keyless jednotkou mám na mysli tady tu... Je u levé nohy řidiče. Říkali že je v ní nahraný imobilizér atd. a není to tak jednoduché vzít ji z jiného auta.

7ae1829e-157a-4ccf-b976-48d7c1a2b74b.JPEG

Sorry u levé. Ne, to je jen přijímač. Security má na starosti SSU.
am6zzn00003689.pngam6zzn00005793.pngam6zzn00005818.png
ac5wzn00001414.png
ac5wzn00001411.png

Poslední úprava:
No paráda, to je hudba pro moje uši.... Mohl bys mi poradit tedy co teď s tím? Už dříve jsem kontaktoval místní firmu co se zabývá kódováním jednotek (ale jen těch co jdou kódovat na stole, ne v autě) a mohou mi tuto jednotku prodat. Nejspíš použitou z jiného auta, ale funkční a vyresetovanou. Popřípadě jsem se díval že jde přesně ta moje s těmi stejnými čísly koupit z Alegra za nějakou tisícovku nebo dvě.

Myslíš teda že když ji koupím a jednoduše vyměním, že to bude stačit i bez nějakého kódování? Zmiňoval jsi přes Forscan nahrát "As Built" data. Potřebuju na to plnou verzi Forscanu nebo stačí jen Lite? A je to záležitost co zvládne i laik? Představuju si že zapnu auto s původní jednotkou, ve Forscanu zmáčknu tlačítko na zkopírování dat z oné jednotky, pak jednotky vyměním a zase zmáčknu čudlík na vložení dat do nové jednotky... Nebo to říkám blbě?

Allegro, odpojit - na baterce, vyměnit, zapojit -. IMO to ani Asbuilt data nemá.

Back