• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

benzín Namontovali mi do Mazdy motor L8 z Fordu

Jaguar60

nový člen
9
Dobrý den a prosím o jasné vyjádření:byl mi vyměněn motor z Fordu do Mazda6 benzin kombi motor L8 rok výroby 2009 abych mohl reklamovat neprofesionální opravu vozidla.Pochybil mechanik ano a nebo ne.Děkuji za vyjádření

A reklamovať chceš vlastne čo? Že to je motor z Fordu?
Jedná sa o totožný motor a zoberieš napríklad ten čo je za lepšiu cenu, alebo napríklad ten čo je 20km vedla v meste miesto toho čo je 150km od baráku

Poslední úprava:
Dobrý den a prosím o jasné vyjádření:byl mi vyměněn motor z Fordu do Mazda6 benzin kombi motor L8 rok výroby 2009 abych mohl reklamovat neprofesionální opravu vozidla.Pochybil mechanik ano a nebo ne.Děkuji za vyjádření
Nepochybil, pokud ho tam nějakým zázrakem nedostal celý i s příslušenstvím... :D Počítám, že použil jen holý motor.

Tam jsou změny trochu v sání a jak říká Shr3k i to příslušenství. Resp po pravdě, ta mazda má ten motor od fordu, takže už z fabriky má mazda na motoru vyřazeno FoMoCo atd

Ano mamontoval holý motor od Forda do Mazdy6,ale od té doby svítí žlutá kontrolka motoru,takže chyba někde musí být?

Stačí kouknout forscanem a je hned jasno kde je problém

Nemala by svietiť...
Kontrolka motora na benzináku budú najskôr emisie, môže sa jednať o netesnosť výfukového systému, vadná lambda, vadný KAT.
Nepíšeš dôvod výmeny pôvodného motora, ale ten sa tiež nemení len tak...

Pokud ti svítí kontrolka motoru po výměně motoru není na místě reklamovat to tam kde ti motor měnili?

Nemala by svietiť...
Kontrolka motora na benzináku budú najskôr emisie, môže sa jednať o netesnosť výfukového systému, vadná lambda, vadný KAT.
Nepíšeš dôvod výmeny pôvodného motora, ale ten sa tiež nemení len tak...
U tohoto motoru je jen asi 20 DTC, pro nichž se MIL naopak nerozsvití. Těch 140 dalších kontrolku rozsvítí. :D

Původní motor Mazda6 ojnice prorazila blok motoru,tak mechanik nesehnal motor z Mazdy a sehnal motor holý blok z Forda a já jako laik nevím jestli je to správně to ví snad autorizovaný servis Mazda?Po výměně motoru svítí žlutá kontrolka motoru a bylo už vyměneno pět komponentů a kontrolka motoru svítí pořád a podotýkám že bylo už několikrát po diagnostice motoru a ta přesně neukazuje na daný problém,takže co takhle řídící jednotka motoru není náhodou kontabilní s motorem?

Zkus zjistit kód(y), který diagnostika vypisuje.

Riadiaca jednotka nevie že tam je iný motor, alebo že je z Fordu.
Ako ti tu písali - bol použitý holý motor a zvyšné komponenty sú z pôvodného motoru.
Treba chybový kod

Ako som vyššie písal, ja predpokladám niečo okolo emisií, niekde nejaká netesnosť. Bol dole výfuk sanie, odvetranie - je to najprimitívnejší motor - nemá priame vstrekovanie, nemá variabilné časovanie, teda pátranie po chybe je značne jednoduchšie ako keby to bol 2.0i Disi.
Môže byť niekde poškodená kabeláž, konektor a ešte ma napadá či je v poriadku rozvod motora.

Každopádne na reklamáciu nemusí byť nič, určite nie výmena motoru z Fordu, aj ked ten samotný motor môže spôsobovať problém, ale holt je to jazdený motor, kde nie je žiadna záruka stavu - nepredpokladám že sa robil repas toho motora pred osadením ako zabrúsenie ventilov...

Ještě je taky na místě se zeptat - jakej se dával do staryho motoru olej a jakej byl interval výměny? (aby se situace neopakovala)

Mám už autoelaktrikáře,který pravděpodobně už ví kde je chyba,a hlavně jse mně ptal který mechanik mi dělal motor a nová zpráva je že to je PCM.

Mám už autoelaktrikáře,který pravděpodobně už ví kde je chyba,a hlavně jse mně ptal který mechanik mi dělal motor a nová zpráva je že to je PCM.
No v PCM je ta chyba uložená, nás tady zajímalo, jaká konkrétně.

Můžete být konkrétnější,budu velice rád když mi tady zjistíte kde je problém a hlavní chyba?Po výměně motoru od loňského září mám pořád auto v autoservisu.

Můžete být konkrétnější,budu velice rád když mi tady zjistíte kde je problém a hlavní chyba?Po výměně motoru od loňského září mám pořád auto v autoservisu.

Zjistit kód chyby z PCM (řídící jednotky motoru) je v dnešní době snad otákou pár vteřin v kterém koliv servisu.
Dokud neznáme ten kód(y), tak si tu můžeme hrát na Babu Vangu

Zítra budu vědět více od autoelektrikáře,a dal jste mi pozitivní zprávu zjistit kód chyby z PCM.

Back