• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Nefunkčné vyhrievané sedačky

Ivan Gajdošík

nový člen
Zprávy
1
Ahojte, mám takýto problém. Mám Mazdu MX-5 NB Sportive z roku 2003 a nefungujú mi vyhrievané sedadlá. Skúsil som všetko možné, ale stále bez výsledku.

Najprv som skontroloval, či je napätie priamo v tlačidle – je tam. Potom som skontroloval, či prúdi napätie z tlačidla do sedadiel – tiež je tam. Následne som vybral sedadlo a pripojil ho na externý zdroj napájania, aby som zistil, či ohrievací modul v sedadle funguje, a krásne sa zahrial. Keď som však všetko vrátil späť, stále to nefungovalo.

Keď stlačím tlačidlo, nerozsvieti sa, ale počujem cvaknutie relé pod poistkovou skrinkou v interiéri, tak som skúsil relé vymeniť – a stále nič. Ale čo mi príde veľmi zvláštne, je to, že keď som meral napätie z tlačidla do sedadla, v polohe OFF ukazovalo 12 voltov a v polohe ON to kleslo na 0 voltov.

Prehľadal som celý internet a niekde som čítal, že treba mať zapnutý bezpečnostný pás, aby to fungovalo, ale keď som to vyskúšal, stále nič. Tiež som sa dočítal, že môže byť spálená poistka, ale v žiadnej schéme som nenašiel poistku určenú pre vyhrievané sedadlá. Vymenil som tlačidlo – a stále nič.

Nie som žiadny odborník na elektriku a už naozaj netuším, čo by mohlo byť zle. Prosím, máte nejaké nápady?

Back