• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

interiér Ochrana proti prehrievaniu interiéru - záclonky-roletky- a iné serepetičky

Forester

rodinný člen KLANu
Zprávy
602
Leto už je tu a tak nadišiel čas sa chrániť pred slnkom a prehrievaniu interiéru. Ja som po rokoch používania všeliakých papierových slnečných clon objednal z Ali takýto dáždnik. Stálo to nejaké malé šunty tak prečo to nevyskúšať. Bol som skeptický, že zase nejaká píkovina ale na prekvapenie perfektná vec. Dnes som to vyskúšal aby som sa uistil či to funguje a na počudovanie funguje a tesní dokonale. Nie je s tým žiadna starosť, iba rozprestreť (otvoriť) priklopiť slnečnými clonami a hotovka. Tak isto je lahká demontáž. Takže za mňa super vychytývka.

Snímka obrazovky 2024-05-27 o 16.14.43.png IMG_8803.jpeg IMG_8804.jpeg IMG_8802.jpeg

Nesmysl, vyzkoušel jsem hodně a pokud nedáš auto do stínu, nefunguje nic. (přehřívání)

Tohle mě baví, jak si někdo po spoustě špatnejch zkušeností objedná něco "lepšího" z aliexpressu. A stejnej člověk vedle v tématu nadává na to, jaká je hrozná doba :innocent:

@VegasBaby To žes toho hodně vyzkoušel, to ještě neznamená, že nic nefunguje ;-) Samozřejmě všechno má svoje limity, ale ty DIY izolační "desky", který si dělaj kempeři ze sendvičový fólie fungujou poměrně slušně - rozhodně ne zanedbatelně. Mimochodem, zvaž jen jak funguje auto, který je na zadních oknech zatemněný klasickou fólií...

Tohle mě baví, jak si někdo po spoustě špatnejch zkušeností objedná něco "lepšího" z aliexpressu. A stejnej člověk vedle v tématu nadává na to, jaká je hrozná doba :innocent:

@VegasBaby To žes toho hodně vyzkoušel, to ještě neznamená, že nic nefunguje ;) Samozřejmě všechno má svoje limity, ale ty DIY izolační "desky", který si dělaj kempeři ze sendvičový fólie fungujou poměrně slušně - rozhodně ne zanedbatelně. Mimochodem, zvaž jen jak funguje auto, který je na zadních oknech zatemněný klasickou fólií...

Však to mne sere že nemám zatemnené sklá (BP) vzadu ako na BM vo výbave Atraction a dal som za to majland oproti BM

Čo má spoločné “dnešná doba” z prehrievaním interiéru 😀

Ne, nefunguje to. Jak teplo projde do auta, tak tam zůstane 😀.

@Forester Václav Klaus by ti vysvětlil, že zaručeně nic... Já ale narážel na tu paralelu s levným zbožím z Aliexpressu a současným láteřením nad kvalitou práce v servisech. Podle mě jsou tyhle věci víc propojený, než by se mohlo zdát - aneb konzum kolem nás ;)

@VegasBaby Do auta znamená, že ohřeje vzduch - čím míň vzduchu dovolíš ohřát, tím líp to pak funguje. Samozřejmě, že je to i s těma tlustejma foliema relativní a i s jejich aplikací máš v autě na umření - ale pořád je rozdíl mít v autě na umření 45° a mít v autě na umření 60°, když tam nedáš nic.

Poslední úprava:
Paradne bude fungovat, co odrazi slunecni paprsky jeste pred dopadem na sklo (proto proti ohrivani napr. v baraku funguji venkovni zaluzie, ale vnitrni nikoliv a dela to v lete hezkych par stupnu). Ja mam kazdopadne na BN presnou a pevnou clonu za predni sklo z originalniho prislusenstvi a je to lepsi, nez dratem do oka. Tu vec z ali bych si do auta nedal. Sermovat po interieru, na ktery se jen podivas a je poskrabany, nejakyma ocelovyma dratama? Fakt neee.

Poslední úprava:
To je jasný, že venku je to efektivnější. A přesně souhlas s drátama a hlavně nepřesně sedícím něčím. Přijde mi to šílené - krásné auto a pak takovýhle ble... Samozřejmě neupírám, že i tohle ble je lepší než nic, minimálně nehoří volant. Ale já číňanovi nevěřím ani ty materiály, bůhví, co za sračky se z toho odpařuje...

Nevím, jestli ta fotka nezkresluje, ale působí to tak, ze ty dráty dokonce leží na horní části displeje infotainmentu.

@VegasBaby To žes toho hodně vyzkoušel, to ještě neznamená, že nic nefunguje ;) Samozřejmě všechno má svoje limity, ale ty DIY izolační "desky", který si dělaj kempeři ze sendvičový fólie fungujou poměrně slušně - rozhodně ne zanedbatelně. Mimochodem, zvaž jen jak funguje auto, který je na zadních oknech zatemněný klasickou fólií...
Prakticky nijak - nechal jsem ji dodělat a rozdíl nula nula prd.... ale nikdo mi aspoň nečumí na zadní sedačky, v noci mi auta zezadu nenasvítí kabinu a vypadá to coooool :)

@MK-M3 Tak já teda musím říct, že když svítí (speciálně zezadu) sluníčko do auta kde mám folie a do vedle stojícího auta kde folie nemám, tak je to rozdíl obrovskej.

Ahoj všem, mám Mazdu 3 BP Polymetal Grau, G122 a chci se zeptat majitelů bílých Mazd, jakou mají teplotu uvnitř v případě dlouhého stání na slunci.
Měl jsem G120 hnědou (Titanium Flash, pakliže se nemýlím :) ) a když jsem jí postavil na slunce na parkovišti, i při zaclonění okna a překrytí černé palubní desky tam bylo pekelně (+ clona na čelní sklo byla zevnitř, což chápu, že není ideál)
Totéž je to u té šedivé, možná o malilinko nižší vnitřní teplota, ale v podstatě podobné.
Když jsme s paní zvenku "osahávali" bílá auta, nejen Mazdy, tak jsme zjistili, že na bílém povrchu v pohodě člověk udrží ruku, kdežto u naší hnědé a teď i šedivé, je to na popálení.
Proto mě zajímá, zda se ta bílá exteriérová barva nějak podepíše na případné nižší teplotě uvnitř, samo při zakrytí čelního skla a palubky.
Nebo zda se nějak dá přelepit něčím palubní deska svrchu, něčím bílým, co by i drželo.

Díky všem za jakékoliv názory či podněty či rady, jak zabránit nebo omezit tohle "pečení za živa" při stání (vyvětrání po otevření auta a poté při jízdě je mi jasné)

Nazdar ja som si tiež kúpil ten dáždnik z Aliexpressu a som docela milo prekvapený, že v aute nie je tak na skapatie ako predtým keď tam nebola clona, rukoväť dáždnika sa infotaimentu nedotýka ani kovové tyčky, fotky sú robené teraz v Petržalke auto je od rána na slnku.

IMG_20240617_120659.jpg IMG_20240617_120738.jpg IMG_20240617_120806.jpg

No to som rád že si to vyskúšal aj ty, lebo mňa tu za pozitívnu recenziu už ukameňovali, viz príspevky hore :) :)

Ale netuším či ten tučniak dobre meria teplotu lebo som akurát teraz prišiel do auta a nejak sa tá vnútorná teplota nezmenila, k tej clone len toľko za 6€ človek nemôže čakať zázraky ale vždy je to skladnejšie ako tá clona na tie prísavky, ktorá sa stále odlepuje.

IMG_20240617_145424.jpg

Jen podotýkám, že Baseus děla kvalitnější kus, u kterého mysleli na materiál vzpěr (ne kov, ale laminát), výřez pro zrcátko a ohybatelná rukojeť.

Cokoliv, co dáte dovnitř je na dvě věci. Zastínit musíte sklo zvenku, pak to má teprve účinek. Já jsem si před pár lety koupil stříbrnou platchu (bohužel už ji na Ali nemůžu najít), která se upevnila pod stěrače a pod dvěře. Slunčení paprsky se tak nedostanou do auta a opravdu je v něm citelně méně horko. Na boční skla jsem si udělal návleky ze stříbrné šusťákoviny a to je teprve pohoda ;-)

Za mě není nad originál - přesně tvarované, výřezy, kde je potřeba, z venku odrazivá vrstva, zevnitř mikroplyš (na rozdíl od drátů nehrozí poškrábání čehokoliv), vzhledem ke konstrukci ala harmonika se to složí/rozloží, než řeknete anglicky "švec". Používám to 4 roky a není na tom ani náznak poškození.

IMG_20240617_192540_edit_99301897296826.jpg IMG_20240617_192559.jpg

Za mě není nad originál - přesně tvarované, výřezy, kde je potřeba, z venku odrazivá vrstva, zevnitř mikroplyš (na rozdíl od drátů nehrozí poškrábání čehokoliv), vzhledem ke konstrukci ala harmonika se to složí/rozloží, než řeknete anglicky "švec". Používám to 4 roky a není na tom ani náznak poškození.

Zobrazit přílohu 52073

Zobrazit přílohu 52074

Vyzerá fajn ale kde to kúpiť?

Cokoliv, co dáte dovnitř je na dvě věci. Zastínit musíte sklo zvenku, pak to má teprve účinek. Já jsem si před pár lety koupil stříbrnou platchu (bohužel už ji na Ali nemůžu najít), která se upevnila pod stěrače a pod dvěře. Slunčení paprsky se tak nedostanou do auta a opravdu je v něm citelně méně horko. Na boční skla jsem si udělal návleky ze stříbrné šusťákoviny a to je teprve pohoda ;)
To mas pravdu, jde o to, aby se neohralo sklo a od nej interier. Vnitrni folie ale funguje take, i kdyz v mensi mire. A co ale jde zejmena je to, aby nebyla rozpalena palubka a volant, to nechces.

Ta folie, co popisujes, stoji za prd - pomerne slozite a dlouho se to instaluje a nasledne sklada. Navic staci, aby trochu vice fouklo a na to skle se to ohned treba vejpul. Me tohle bavilo asi 14 dnu, nez jsem to vyhodil.

Navleky na bocni skla ze sustakoviny si neunim predstavit, ale podle me to bude stejne srandovni, jako ty sprcky na zpetna zrcatka proti mrazu.

Vyzerá fajn ale kde to kúpiť?
Uz jsem to tu kdesi kdysi psal, kupoval jsem to tusim z ebaye z US originalniho prislusenstvi.

Back