• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

interiér Odtok kondenzátu z klimatizace

• Vlákno založil Vlákno založil JarryC
  • Datum založení Datum založení

JarryC

výkonný člen KLANu
Zprávy
195
Zdravím všechny, potřebuji poradit, kde se nachází odtok z klimatizace. Jak se ochladilo, tak se mě začali mlžit okna po zapnutí ventilátoru. (pokud zapnu klimu,tak zamlžení rychle zmizí) Dříve to nedělalo. Mám podezření, jestli není ucpaný odtok, pod autem nebývá loužička. Předem dík za rady.

Hadička vede do tunelu na spolujezdcově straně, stačí obnažit koberce a najdeš to lehce. Akorát nevím, jak je realizovaná přesně ta cesta ven, jestli tam pak navazuje další trubička někde... Neviděl jsem nikdy ten tunel rozebranej.

drain_tube.jpg

Zdravím všetkých Mazďákov,
vie mi niekto poradiť - poslať svoje skúsenosti s vyčistením výmenníka ?
Keď s autom nabehnem na nejakú nerovnosť na ceste a auto sa otrasie,
cez otvory kúrenia celé vnútro auta zaplaví neskutočný smrad.
Skúšal som čistenie ozónom, skúšali v servise čistenie potrubí sprayom pomocou zavedenia hadičky
do potrubí ... ale to všetko sú zbytočné "pokusy" s nejakým "parfémom" prekryť smrad na krátku dobu.
Dokonca som si objednal grafitový filter, ale aj toto riešenie je tiež len krátkodobým riešením ...
Dostať sa na výmenník a ten poriadne vyčistiť vraj len zdemontovaním celej prednej prístrojovej dosky,
čo sa mi zdá dosť "agresívne riešenie", obávam sa následného vŕzgania zloženej prístrojovky.
Pozdáva sa mi ešte táto možnosť, ako asi posledná, cez túto hadičku - máte prosím niekto skúsenosť
vyčistiť tadiaľto ten smradľavý výmenník ? Pretože si myslím, že plesňou zanesený výmenník je problém,
kondenz z auta odteká bez problémov ....
Ak áno, pošlite prosím ako na to, najlepšie podrobný a zrozumiteľný postup, som presvedčený,
že nie som jediný "čuchač" smradu z klimatizácie ...
Veľká vďaka

Back