• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

interiér Originální navigace

Kupo

rodinný člen KLANu
Ověřený uživatel MazdaKlanu
240
Mazdar vsem, mam ve sve M3 vestavenou navigaci, ale nemam k ni DVD. Neda se to nekde postahovat? byl jsem se optat i v mazde ale tam chteli za DVD 7500,- bez dane tusim tak jsem rekl nashledanou a sel jsem :D

Jj, tento pribeh poznam. Takisto som zhanal aktualizaciu na M6 priamo v Mazde, chceli podobnu sumu a to mi ani nevedeli povedat, aka to bude verzia a z ktoreho roku :banghead:

Hlavne me prijde ta cena silena, vzhledem k tomu ze si v dnesni dobe muze clovek stahnout do mobilu spoustu druhu navigace. Ale vadi me ze to tam mam ale nefunkcni :D

Mazdí ceny za update navigací jsou zpirátěníhodné = lecos se dá najít na netu. Do navigace Denso, co je v mojí GH se dalo potáhnout několik verzí update i když to na začátku vypadalo dost beznadějně. Jaká navi je v tvojí M3 ?

Mazdí ceny za update navigací jsou zpirátěníhodné = lecos se dá najít na netu. Do navigace Denso, co je v mojí GH se dalo potáhnout několik verzí update i když to na začátku vypadalo dost beznadějně. Jaká navi je v tvojí M3 ?
Kde to presne zjistim? co tam vlastne je?

pokud někdo tady neví z hlavy, zkus juknout do navigace do nejakyho infa o verzi a nahodit sem i fotku tý navi

Budeš buď mít Denso s formátem KIWI (KWI), což je novější a do které jdou mapy viz Vitus, nebo starší Panasonic se SDAL, což je vývojová slepá větev, pro kterou šlo použít DVD s částečným českým pokrytím z Panasonicu CN-DV2300N (sám jsem to měl ve svojí exBK zadrátované, komplet navigaci jsem koupil v Německu). Dnes už je optimální jednotku a displej vyhodit, použít nějaký 7" tablet za 2500 a zvuk z něj připojit přes vstup pro CD changer.
K SDAL asi tolik:
To DVD s částečným českým pokrytím (stav mapové databáze NAVTEQ cca 2004) pochází od Panasonicu ČR a bylo v testovací sestavě navigace CN-DV2300N, kterou Panasonic půjčoval novinářům. Pro to, aby fungovalo, byl nutný update firmware, který jsem tenkrát někde stáhnul a který je běžně dodáván s aktualizací SDAL DVD pro Mazda OEM navigaci, DVD je třeba pálit na 8,5 GB DVD+R nejnižší rychlostí, aby bylo pěkně kontrastní. Je také teoreticky možné vzít toto DVD jako základ a velké mapové soubory s pokrytím západních zemí nahradit novějšími soubory z novějších DVD Mazda/SAAB, ale to je na moc experimentování.
Dají se koupit i novější verze, poslední verze s ČR je ke koupi jako T1000-12589 na shopu NAVTEQu za 265 EUR. Nicméně ani tuzemské zastoupení ani zahraniční shop NAVTEQu mi nebyli schopni říci, z jakého data přesně "Europe - Panasonic DVD v.2007-2008" pochází. Pojem 2007-2008 je v tomto případě dost vágní a může také znamenat stav z roku 2006 a zajíce v pytli jsem tenkrát odmítl kupovat.

Poslední úprava:
tak jsem se dneska byl podivat kde to teda je napsano co je tam za navigaci ale nikde nic tak jsem to jenom nafotil.
20150420_162553.jpg 20150420_162617.jpg 20150420_162624.jpg

Tak ze se to asi nevyplati. Muj puvodni plan byl navigaci dat do pryc a nechat si jenom LCD a propojit si ho z Radiem (ne puvodnim) jako externi obrazovku. To je asi realnejsi moznost jak to aspon trosku vyuzit ne? Navigaci mam stejne v mobilu

Tak to je Panasonic, LCD vykuchat, jen převodník kompozitního videa na RGB tě bude stát polovinu tabletu.

hmmm, tak ze tablet? a napajeni k tabletu a tak? nejak si to nedokazu predstavit jak by to fungovalo:confused:

Ja se jeste trosku vratim k tem SDAL mapam, Shr3k rekl asi to, co bych chtel napsat. Nicmene nejaky mladsi mapy jak 2004 mam. Tenkrat jsem sehnat prave ty do SAABu. Jsou to dve dvd. Vychod a zapad.

Nemate nekdo DVD s mapama na RX-8 SE, jedna z prvnich, 2003/4?:) Diky :)

Back