• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Origo kola Vs. Sůl

Michael

nový člen
Ověřený uživatel MazdaKlanu
Zprávy
25
Zdravím,
hodně silně zvažuji že si zakoupím na tyto kola celoroční pneu. Jen se mi příčí je trápit v soli. Zima v mém bydlišti je slabá, hory nejezdím,dálnice minimum. přezouvání mě už jakožto staršího člověka nebaví vlivem pohodlí :)
Otázka 1. zní zda když mám origo kola bez sebemenšího poškození, tak zda je sůl nevyžere / nezničí
Otázka 2. zní existuje nějaká keramika, nano ochrana přímo na kola na zimu? cena není směrodatná.

Díky za postřehy.

Viz foto. ( není z mého vozu,ale mám absolutně stejné ) foto ilustrativní.

Kolo R19.jpg

můj postřeh otázka 2: keramika na kola je, já dával od autofinesse kupoval jsem ji v Kelly myslím že do tisícovky a co se týče množství vydrží určitě na min 5 aplikací, a to jsem první na nová kola dával 2 nebo 3 vrstvy
a tím se odpoví i první otázka, nějaká oachrana proti soli tam bude a myslím že dřív bude auto z domu než vyžraná kola

Zdravím,
hodně silně zvažuji že si zakoupím na tyto kola celoroční pneu. Jen se mi příčí je trápit v soli. Zima v mém bydlišti je slabá, hory nejezdím,dálnice minimum. přezouvání mě už jakožto staršího člověka nebaví vlivem pohodlí :)
Otázka 1. zní zda když mám origo kola bez sebemenšího poškození, tak zda je sůl nevyžere / nezničí
Otázka 2. zní existuje nějaká keramika, nano ochrana přímo na kola na zimu? cena není směrodatná.

Díky za postřehy.

Viz foto. ( není z mého vozu,ale mám absolutně stejné ) foto ilustrativní.

Zobrazit přílohu 55701
Sice používám dvě sady kol(léto/zima,originál Mazda/CMS) a ani po šesti letech není ani na jedné sadě známka poškození vlivem počasí.Dvakrát ročně obě sady důkladně umyjí a ošetřím sealentem.Kolo je pak lépe chraněné proti bordelu a miň se špiní.
Keramiku jsem měl kdysi taky ,byla fajn,ale je to docela drahá sranda. Pro tebe možná lepší volba , protože se o to nemusíš tak často starat.
Každopádně za mě je důležité ty kola ošetřit alespoň něčím a pravidelně je mýt.

Všem děkuji za rychlé reakce. možná ještě otázka do placu. Z vlastní zkušenosti vím, že ne vždy platí co je nejdraší je nejlepší. Nějaké doporučení na Celoročky? Já jsem na vozidle měl vždy GY. Koukal jsem se na tuto značku, ale na internetu jsem moc kladných informací nenašel, teda našel ale i nenašel.
koukal jsem se na

Goodyear Vector 4Seasons.​

já od podzimu jezdím Conti2 a zatím byly v pohode jak na sněhu tak na mokru, pravda ze začátku jsem jezdil opatrněji než ze zimnima ale pak jsem si zvykl, uvidím jak bude ubývat vzorek
jo a koukal jsem na tu keramiku na kola a Kelly ji má ze 890

Taky mám na CX-30 Continental AllSeason Contact 2. Zatím jen od podzimu, uvidíme jak budu spokojený v létě.

,,Keramika" na to bych se vykašlal - nejde o ,,Keramiku" nato aby se opravdu keramický materiál spojil se svým podkladem bys musel auto vystavit minimálně 800 stupňům celsia - takže už zde vidíme že je to blbost. Jedná se o většinou křemičité složky které jsou na podklad aplikovány pojivem - to však odstraníš i chemií během mytí. Neutrácel bych tedy za tyto blbosti.
To píšu jako někdo kdo studoval technologii keramických materiálů, né jako někdo kdo aplikuje ,,zázračné vodičky" za tisíce korun.
Originál kola provozuji 4 roky na celoročkách a odolávají dobře - jiná věc je že je poškrábu o patníky, ale ani ty odřená místa zatím nijak nezlobí - tedy nebál bych se toho.
Sám mám Conti AllSeason 1 generace a ok zatím mají 70 000 km - u druhé generace slibovali delší životnost tedy klidně bych je volil.

Back