• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

benzín Pár dotazů od nového majitele

Status
Neotevřít pro další odpovědi.

1.Peťan.1

nový člen
Zprávy
1
Zdravím "kolegové".
Jsem novopečený majitel CX60. Vzhledem k referencím na značku Mazda jako "bezproblémové", jsem teď trošku opařen soupisem obtíží, co jsem se tu dočetl. Dlouhá léta jsem koukal na CX-5 a jakmile jsem zjistil, že je slušnej hybrid, tak jsem se jednoznačne rozhodl pro CX60 benzin, snad jsem neudělal chybu.

Chtěl bych se Vás zeptat na pár bodů které třeba máte již prošlápnuté..

1) ad tlumení/náprava. První co jsem zaregistroval, tak na retardéru dostanu kopanec do zad od zadní nápravy. Co jsem četl, tak tu někteří vyhandlovali výměnu tlumení. V záznamech opravy vozu jsem našel - Systém zavěšení náprav. Myslíte, že šlo zmiňovanou globální opravu, nebo se mám pokusit na servisu požadovat konktétně opravu/výměnu tlumení zadní nápravy, aby chování vozu bylo více v souladu s jeho cenovou kategorií?

2) ad nabíjení: V kufru vozu jsem našel 2 nabijecí adaptéry na 220V. Černou značky LAPP a modrou. Černá se po pár vteřinách nabijení červeně rozbliká. Modrá má na štítku max proud 13A, ale vyhazuje 16A jistič. Prodejce tvrdí, že nabíjeli přes wallbox. Černá nabíječka je údajně reklamovatelná v rámci záruky, modrá je prý z jiného vozu, myslím si, že si ji jeden z provozovatelů vypůjčil právě při potížích s LAPP.. Zkusím si zapojit zásuvku s větším jištěním a dočasně zprovoznit tu modrou, ale chtěl bych se zeptat, zda případně můžete doporučit nějakou opravdu funkční alternativu, či si mám rovnou raději zřídit wallbox?

3) konektivita - zkusil jsem připojit svůj Android mobil - Xiaomi REDMI note 8. Handsfree funguje - když mi někdo volá. Nicméně se nenačetly kontakty z mobilu a nenašel jsem žádné chybové hlášení. Nemáte zkušenost / typ jak to proštouchnout??

4) Servis Praha - mám jezdit na Chodovec, nebo doporučíte raději jinam??

Předem díky
Petr

Rozepiš prosím tyto dotazy do jednotlivých témat, pokud je v tomto fóru nenajdeš podle prefixů, založ nové. Tyhle "sumární" jsou úplně naprd, diskuze se zvrhne a lidé pak píší páté před deváté. A tag "mx-60" asi taky není ten pravý.

Status
Neotevřít pro další odpovědi.
Back