• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

diesel podivný chod motoru

• Vlákno založil Vlákno založil Olda
  • Datum založení Datum založení

Olda

nový člen
Zprávy
3
Ahoj, u vozu CX 5 2.2 D 129 kW, automat, 4x4, 4/2016, naj. 123.000 km. rozsvítila se žlutá kontrolka motorového systému, ve značkovém servisu diagnostikovali zanesené sání, které vyčistili. Po ujetí cca 600 km (motor pracoval v celém rozsahu otáček naprosto normálně jako před čištěním), a pak se rozsvítila znovu kontrolka motorového systému a motor po několika km spadl do nouzového režimu (provozní kapaliny v pořádku, stále pod kontrolou). Následoval přesun do Mazda servisu, zjistili a vyměnili čidlo výfukového potrubí. Po výměně čidla začal motor pracovat bez své kultivovanosti na kterou jsem byl zvyklý. Okamžitě se zvýšila spotřeba na 10 a více l/100km (doposud spotřeba prům. 7,3 l/100 km. Každopádně motor je hlučnější, stalo se i 1x zakouření teplého motoru z výfuku, jeví se jak nastavení zcela jiné motorové mapy. V servisu jsem byl ujištěn, že k chybě při natažení nového softwaru nemohlo dojít, i za předpokladu možných změn aktualizací. V současné době zkoumají auto v mazdě, přenastavili vstřikovače, které prý mohou být načaté nebo načaté turbo. To by ovšem podle mě nevykazovalo změnu chodu motoru z hodiny na hodinu. Dodávám, že tankování pouze u Eurooil + zimní aditiva. Jaký je Váš pohled na tuto situaci. Díky za odpověď.

Asi by som nechal skontrolovať tesniace podložky vstrekovačov, vačky, zdvihatka a všetko veci súvisiace s týmito "legendárnymi" motormi z obdobia 2013-2016.

Díky za úvahu, nechal jsem včera zkontrolovat vstřiky, a provedla se 3x korekce vstřikovačů, pokaždé s jinou hodnotou, tak snad až napotřetí si to dnes sedlo na hodnoty, které by mohli sloužit. Podle zkušební jízdy se vrátilo k ušlechtilému projevu motoru. Zřejmě vstřikovače byly rozhozeny nouzovým režimem. Teď budu sledovat výsledek.

Back