• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Podsvětlení masky - Signature wings illumination

no_hits

moderátor
Člen týmu
Podporovatel MazdaKlanu Ověřený uživatel MazdaKlanu
Zprávy
4 412
Dnes jsem objevil při procházení katalogu jednu pecku - GL před faceliftem mělo možnost podsvětlené masky, vypadá to zajímavě - je jen jiná vložka (protector) v těch okrasných brýlích (signature wings). Dostupný to bylo pro Japonsko a v USA u nejvyšší výbavy GT (LED grille lighting accent)

Kódy pro GL dílů s podsvětlením jsou:
G46L-51-070B - levá polovina
G46L-51-060B - pravá polovina
G46L-51-054A - měnič (elektronika) - potřeba 2x

Existuje jako instalační set, ale jestli je na GJ nebo GL netuším (jiný tvar lišt okolo masky):
G46G-V4-580

Akorát cena je nesmyslná:
- v ČR to vyjde skoro na 50tis - docela pálka za to, že vám bude svítit proužek okolo masky :D
- Japonsko 10500 + DPH + CLO takže cca 14000Kč
- na Aliku neorigo vychází okolo 6000 Kč (má vlastní měnič a zřejmě je potřeba dokoupit konektor G4Y1-67-SH3 2x ,aby to šlo připojit na originální kabeláž

Vypadá to zajímavě - tak kdo bude první? :D @Marcus11 ?

OEM podsvetleni masky.jpgOEM podsvetleni masky 1.jpg
OEM podsvetleni masky 3.jpg

Vložka s LED páskem (protector) vypadá takto
díl.jpg G46L51070B-2.jpg

Měnič vypadá takto
Leyd1fg-DmtgxpYSsttZgc7SV8U-1920.jpg

Umístění konektoru bude někde u mlhovky, jak vede kabeláž senzorů
signature wing short cord.png

Poslední úprava:
+ to chce ještě kabeláž (mezikus co se napojuje mezi konektor hlavního světla). Kdyby někdo chtěl, mám asi ještě dva kusy skladem. Přidají se tím 3 vývody 12V ovládaný páčkou světel.

Ono to bylo japonský příslušenství, kde se dalo dodělat světelný přední logo, světelný kroužky v mlhovkách (GJ, BM, KE) a tyhle "vousy".

Mě se to celkem zamlouvá. Auto se dost odliší. Jen teď nechápu co všechno je potřeba? A zda to lze i pro BN? Tam je ta chromová maska jiného tvaru...

Samsung S22 256GB Tapatalk

Vždy když v noci míjím auta s podsvícenými maskami (velká móda nových VW), napadne mě jediné, kolotoč hadra. Za mě je tato móda v podsvícení masek děsný kýč.

Podsvicena maska se mě nelíbí, ale linka která navazuje na světla mě zas tak zlá nepřijde, navíc to má stejnou intenzitu jak parkovací led v hlavních světlech

+ to chce ještě kabeláž (mezikus co se napojuje mezi konektor hlavního světla). Kdyby někdo chtěl, mám asi ještě dva kusy skladem. Přidají se tím 3 vývody 12V ovládaný páčkou světel.

Ono to bylo japonský příslušenství, kde se dalo dodělat světelný přední logo, světelný kroužky v mlhovkách (GJ, BM, KE) a tyhle "vousy".
Nemáš kódy k té kabeláži že bych to do příspěvku výš přihodil ať je to komplet

Kód kabeláže: B45A-V7-790
Tohle "světelný" příslušenství (znak, mlhovky, lišty, prahy,...) se v Japonsku dělá na všechny novodobý Mazdy (BM,BN,GJ,GL,CX3,CX5,...)

Kdysi jsem si to vyráběl na svojí bejvalou BM, jen jsem použil docela dost silný LEDky, tak to asi sralo lidi i když určitě míň než třeba co má dneska VW, to je oslňovač jako blázen.

Tady jsem si dovolil ukrást svoje vlastní fotky ještě z Mazdaclubu.

13595_24.jpg

13594_23.jpg

13597_img-20151014-200508.jpg

Poslední úprava:
Co se dívám na GL tam má přijít měnič G46L-51-054A na kazdou stranu a ten se cvakne přímo do šedýho konektoru v nárazníku vedle mlhovky a na autě by měl být vedle konektoru od parkovacích senzorů
Leyd1fg-DmtgxpYSsttZgc7SV8U-1920.jpg

Co se dívám na GL tam má přijít měnič G46L-51-054A na kazdoubstranu a ten se cvakne přímo do šedýho konektoru v nárazníku vedle mlhovky a na autě by měl být vedle konektoru od parkovacích senzorů
Zobrazit přílohu 54130
To je možný. Ten kabel co jsem měl já funguje do světel, který mají hlavní konektor z boku.

Je to "Full LED" (až na směrovky), matrix to ještě nemá ale je dost možný že kabeláž bude jiná než u 3ky

Je to "Full LED" (až na směrovky), matrix to ještě nemá ale je dost možný že kabeláž bude jiná než u 3ky
Tehdá tahle stará kabeláž pasovala do GJ a mám pocit že i do BN s ledkama, tak jsem to bral že ty auta jsou vesměs na jedno brdo a půjde to i na GL. Ale proč ne, inovace je inovace.

Škoda že jsem si nevšiml dřív mohl jsem na to o víkendu kouknout. Tak se mrknu jak budu dělat druhou výměnu oleje v převodovce nebo jak budu dávat nádobku ostřikovačů s plovákem

Back