• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

karosérie Poškozené čelní sklo

Nigfire

výkonný člen KLANu
123
Ahoj, není tady mezi náma nějakej technik na STK případně i pojišťovák?

Potkal jsem na cestě dodávku a střelil mi od ní šutr do skla. Jsou na něm dva malý vrypy. Je tohle na výměnu? Mám ho pojištěné, jen nevím jestli už je to ve stavu kdy se tohle dá/musí řešit. Je to přímo před řidičem.
1000008338.jpg1000008339.jpg1000008340.jpg

Poslední úprava moderátorem:
Podle mne to na výměnu není. Kdyby se z toho místa začal rozbíhá pavouk, tak potom spíše ano, ale tohle bych zatím nechal být a jen bych občas zkontroloval, zda to praskat nezačíná. Já měl takhle před pár lety důlek na čelním skle (i s malým pavoučkem) a bylo to beze změny snad 8 let a ani na technické si toho nevšímali...

Odesláno z mého SM-S928B pomocí Tapatalk

No problém trochu je, že v září měním pojišťovnu a budu muset nafotit auto. A pokud tam tohle bude vidět, tak se bojím jestli pak případná oprava nebude problém

Do výměny skla bych se po několika hodně špatných zkušenostech fakt nehnal. Zcelení proč ne, ale výměnu zdržovat co se dá. Taky jsem teď fotil auto kvůli nové pojistce a dost pochybuji, že by tam bylo něco takového vidět.

Neurobia s tym nič. Mam tiez jeden od kamienka ale pokym to je len povrchove ako tvoje tak ta ich hmota tam nebude drzat. Ak by to bolo strelene hlbsie a bola by tam viditelna puklina tak potom. Nerieš to, sledj či sa to nemeni a uvidíš.

Jo drží to špatně, já podobnou ďubku lepil na 3x.

Ok díky. Zkusím se poptat jestli by to někde nezamázli tou pryskyřicí.
Spravia ti to ale nesmie to byť bližšie ako 10 cm od okraju skla a musí to byť veliké ako 2 eurová minca. Navrtajú to a vtlačia ten tekutý plast. Toto by malo stačiť na to aby to prešlo aj na STK a môže to byť aj v zornom poli.

Otázne je čo to spraví v zime keď vonku bude pod nulou a v nútri sa bude fúkať horúci vzduch na čelné sklo proti zamlženiu. Môže to praskať ďalej ale aj nemusí, treba to vyskúšť.

Já řeším jinej problém - sklo je již dost poškrabané a když proti mě jede večer auto nebo jedu proti večernímu slunci, dost se sklo "rozsvítí" a je blbě vidět ven. Je to saint-gobain už bylo měněno jednou (a přilepili k němu i ty látkový A sloupky) předchozím majitelem. Chtěl bych to vyměnit na pojistku za nový, ideálně akustický, který by nemuselo ani tolik rozpalovat přístrojovou desku, puklinu ale nemám. Je nějaká možnost jak se domluvit, nebo to nejdřív "musí prasknout" a pak to řešit?

Nejdřív musí být přece pojistná událost.

Já loni měnil na nemazdě že stejného důvodu, nerozbité, neprasklé ale poškrábané. Holt 18 let a 300tis km... Narovinu jsem jim to v autosklech řekl a bez připomínek mi okno vyměnili. Stejně kdyby ne tak bych sklo pohladil kladivem a pojistná událost je na světě😋

Back