• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

diesel Pretlacanie vody z chladia do nadrzky 2,2 129kw 2017

Mazdak

nový člen
Ověřený uživatel MazdaKlanu
Zprávy
10
Ahojte,

riesim momentalne problem s chladiacou kvapalinou na mazde cx5 2,2 129kw 2017,
po kupe jazdenky som si vymenil retaz, skontroloval vacku a vycistil sanie, vypustil som aj chladiacu kvapalinu a potom odvzdusnil podla navodu

teraz sa mi deje, ze sa priblizne liter chladiacej po tyzdni jazdenia( 200 km) presunie z chladica do vyrovnavacej nadrzky ,
nazad, tak ako by sa mala, sa uz po ochladnuti motora nenatiahne aj napriek tomu,
ze som vymenil viecko na chladici a dal nove hadicky do nadrzky aj stahovacie pasky kovove aby to vsade tesnilo,
ked tu kvapalinu prelejem nazad z vyrovnavacej nadrzky do chladica objem sedi, cize sa zda ze nikde nemizne ani nepribuda

skusal som aj cely system natlakovat na 0,8baru cez viecko chladica, tlak drzal
potom som skusal test na co2 cez zafarbenie kvapaliny to bolo tiez ok
olej je bez znamok vody

pri jazde po dialnici 140kmh je teplota oleja cca 103 a vody priblizne 100 stupnov aj napriek tomu ze je vonku zima, to mi pride celkom dost ?

je mozne ze ma tesnenie pod hlavou iba nejaku mikroprasklinu ? neriesili ste prosim niekedy nieco podobne ?
aku teplotu vam ukazuje mazda pri jazde po dialnici ? zohrieva sa az na 100stupnov ?

Odporucam kazdemu obcas skontrolovat, ci je v chladici voda az po vrch, ked date dole viecko , prikladam aj foto ako by to malo vyzerat
!!! POZOR Viecko davajte dole iba ked je voda studena !!!

dakujem :)

viecko.jpg

Tipuji,že máte ještě někde vzduchovou bublinu.Teplem se vzduch zahřeje a přetlačí chladičku do expanzky.Taky se mi to stalo,sice na nissanu,ale chlazení je tam podobné.Byla to ale moje chyba,při napouštění chl.kapaliny jsem spěchal a nalíval hodně rychle.A přesně tak se to chovalo,jak píšete.Kapalinu jsem znovu vypustil a pomalu do chladiče naléval.A bylo to OK.Pak jsem ještě jednou trošku dolil,upravil hladinku v expanzce a hotovo.

Back