• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Problem s spinac brzdoveho svetla

susta123

člen KLANu
Zprávy
49
Ahojte,

chcel by som sa poradit, ci nemate niekto skusenosti.
Auto: Mazda 3 (2018)
Motor: 2.0, 88kw benzin
Vybava: Challange
Prevodovka: Manual

Na palubovke sa mi rozsvietia kontrolky SCBS, DSC a problem s TPMS.
Prvy krat sa mi toto prejavilo v septembri(Září) no potom az do tejto chvile bol klud. Ked som v septembri (Září) napojil diagnostiku vypisalo mi to problem s spinacom brzdovych svetiel, ale svetla svietia pri brzdeni. Bol som aj v service na diagnostike a tam nasli chyby:
Screenshot from 2025-02-15 19-49-44.png

Na internete som nasiel, ze to moze byt ten spinac brzdoveho svetla. Ale v servise mi povedali, ze to bude skor baterkou (v Září som ju meral mala 12.3V), kedze baterka bude mat o chvilu 7 rokov. Dnes ked som trocha pomixoval s tym spinacom tak to pri druhom nastartovani aj zhaslo. Urobil som 10km a nic. Rozvietilo sa to vsetko zas pri parkovani :(.

Nemate niekto podobnu skusenost? Ten spinac je vec za 12eur, cize aj keby som to kupil nie je to velka polozka, ale ak by ste mal niekto podobnu skusenost a poviete ze to bude niecim inym rad sa dozviem viac.

Dokonca mam pocit ze ani hill hold nie je aktivny.

Dakujem

20250215_193138.jpg

Nemám zkušenosti s Mazdou, ale na Hyundai IX55 měl brzdový spínač 2 páry kontaktů jeden na světla a druhý byl na nějakou jednotku např. tempomat a bůhví co ještě, určitě nic nezkazíš když ho vyměníš

Kód čidla na brzdovém pedálu:
BN7N-66-490A

Dakujem za rychle odpovede @Max6 ten proces merania mi pride nejaky komplikovany :D. Asi by som skusil kupit ten spinac.

Neviete mi poradit ktory z tychto mam kupit pre Mazda 3 BN s manualnou prevodovkou?

Niektore maju druh mechanicky, ine eletricky. Typ prevodovky je spomenuty len pri jednom.
Jojo tohle mel @Radek OV a bylo to tim spinacem na brzde.

Ahojte, dnes som teda vymenil ten spinas brzdovych svetiel. Presiel som 25km a vyzera ze to pomohlo.

Dakujem za pomoc

Back