• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Pružiny a tlumiče pro GG MPS

@Marek.B No to už je nějakej rok co jsem tohle řešil. Ony se dělali prostě varianty měkčí GG a tvrdší GG a MPS GG. Každá měla svoje tlumiče. Byly záměný, ale třeba na MPS GG jsi fakt nechtěl dát tlumiče z obyč/měkčí GG, protože jsi z toho měl houpavou ameriku a samozřejmě internetový katalogy v tom měli hroznej madlajz. Ono je to hlavně určený podle trhu auta kam šlo, tak jako měla GG třeba výkonější a standardní typ klimatizace. Jediný podle čeho se tu můžeš řídit je VIN auta a z něho získaný OEM kód. A to je asi tak vše co si z toho ještě pamatuju :joy:

@Marek.B No to už je nějakej rok co jsem tohle řešil. Ony se dělali prostě varianty měkčí GG a tvrdší GG a MPS GG. Každá měla svoje tlumiče. Byly záměný, ale třeba na MPS GG jsi fakt nechtěl dát tlumiče z obyč/měkčí GG, protože jsi z toho měl houpavou ameriku a samozřejmě internetový katalogy v tom měli hroznej madlajz. Ono je to hlavně určený podle trhu auta kam šlo, tak jako měla GG třeba výkonější a standardní typ klimatizace. Jediný podle čeho se tu můžeš řídit je VIN auta a z něho získaný OEM kód. A to je asi tak vše co si z toho ještě pamatuju :joy:
Díky za osvětlení. Taky mě mohlo napadnout dřív si zkontrolovat OEM čísla 🤔 🤦‍♂️
Podle OEM čísel GR1L-34-700 / GR1L-34-900 jsou to ty bez "terénního vybavení" KYB 341351 / KYB 341352.
Třeba to někomu pomůže v budoucnu, jestli se ještě někdo s GG najde :D

Že by špatný překlad 2WD - 4WD?
To asi ne. Tenhle dodatek je psaný i v anglicky psaném katalogu (špatný překlad z japonštiny do angličtiny ?) a zároveň se to uvádí i u sedanu/liftbacku, který se u nás určitě v 4WD nedělali (pokud se nebavíme o MPS). Plus mám takový pocit, a když koukám do katalogu tak to tak i vypadá, že v tomto ohledu byl předek GG stejný jak pro 2WD i pro 4WD.
Ale je to tak dávno, že se hádat určitě nebudu jak to správně bylo.

Back