• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

benzín Skyactiv-X cvakání na volnoběh

• Vlákno založil Vlákno založil Onris
  • Datum založení Datum založení

Onris

nový člen
Zprávy
3
Zdravím,

chtěl jsem se zeptat, když tu takto čtu toto vlákno. Zda s tímto zvukem je něco v nepořádku a blíží se to tomu, co je zde sdíleno. Nebo to je spíš normální zvuk. Uvnitř auta nic víceméně neslyším, ale spis zvenku viz. Ytb videa
Za studena
Po kratší projížďce

Nejsme vůbec nějaký odborník, spíš jestli to řešit se servisem nebo ne. Mam najeto 70 000 km je to výroba 2019. Auto jsem nedávno kupoval.
Model: Mazda 3 2.0L skyaktiv X 5HB GT Plus

Dekuji za rady

Poslední úprava:
Zdravím,

chtěl jsem se zeptat, když tu takto čtu toto vlákno. Zda s tímto zvukem je něco v nepořádku a blíží se to tomu, co je zde sdíleno. Nebo to je spíš normální zvuk. Uvnitř auta nic víceméně neslyším, ale spis zvenku viz. Ytb videa
Za studena
Po kratší projížďce

Nejsme vůbec nějaký odborník, spíš jestli to řešit se servisem nebo ne. Mam najeto 70 000 km je to výroba 2019. Auto jsem nedávno kupoval.

Dekuji za rady

Je to normálny zvuk motora Skyactiv ala šiaci stroj Singer😀 Môže sa to trochu zmeniť a utlumiť výmenou oleja za hustejší 5w30 keď tam je 0w30. Ale môžeš byť v klude, všetkým nám to takto poklepkáva. Je to konštrukciou motora a hluk ide prevážne z injektorov.

Je to normálny zvuk motora Skyactiv ala šiaci stroj Singer😀 Môže sa to trochu zmeniť a utlumiť výmenou oleja za hustejší 5w30 keď tam je 0w30. Ale môžeš byť v klude, všetkým nám to takto poklepkáva. Je to konštrukciou motora a hluk ide prevážne z injektorov.
Zvuk vstrekovačov je niečo uplne iné ako na čo sa sťažujú ludia v tomto vlákne vrátane mňa. Nám ostatným to vydáva zvuk podobný tomu ako keby 2 kamene búchaš o seba a len na voľnobehu.

Zdravím,

Za studena
Po kratší projížďce

Dekuji za rady
u teba to je normálne, sú to vstrekovače

Zvuk vstrekovačov je niečo uplne iné ako na čo sa sťažujú ludia v tomto vlákne vrátane mňa. Nám ostatným to vydáva zvuk podobný tomu ako keby 2 kamene búchaš o seba a len na voľnobehu.

Áno v tvojom prípade je tam aj iný zvuk ktorý tam nepatrí ale ja som odpovedal Onrisovi.

Tu sa s tým zaoberajú a vysvetluje to na videu.

Poslední úprava:
První rada je, jedná se o jiný motor, který nepatří do původního tématu.
Druha rada je, jde o běžný zvuk chodu motoru.
Děkuji, za odpověď a pardon za jiné vlákno, na mobilu je to takový trochu více chaotické.
Ten zvuk slyším i v kabině u spolujezdce, ale musí být ticho, ne rádio apod.
Ještě jsem to dnes zkusil nahrát. Ve čtvrtek jdu se zrcátkem, tak jestli jim to vůbec zmiňovat, nebo je to fakt normál a vykašlat se ma to. Slyším takové hučení v pozadí. To cvakání, jako šicí stroj beru asi tedy jako normál.

Dnešní video:
Po jízdě

Tedy hučení/syčení jsem chtěl napsat, bohužel už nelze upravit příspěvek.

Děkuji, za odpověď a pardon za jiné vlákno, na mobilu je to takový trochu více chaotické.
Ten zvuk slyším i v kabině u spolujezdce, ale musí být ticho, ne rádio apod.
Ještě jsem to dnes zkusil nahrát. Ve čtvrtek jdu se zrcátkem, tak jestli jim to vůbec zmiňovat, nebo je to fakt normál a vykašlat se ma to. Slyším takové hučení v pozadí. To cvakání, jako šicí stroj beru asi tedy jako normál.

Dnešní video:
Po jízdě

Však im to v servise nahlás keď tam už ideš aby si mal srdce na mieste a potvrdené že je to normálny zvuk SkyActiv motoru.

Back