• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

motor SkyActiv-X - Plechový Zvuk

• Vlákno založil Vlákno založil al0ne
  • Datum založení Datum založení

Máte podobný zvuk na svém SkyActiv-X?

• Ano

Hlasy: 2 33,3%
  • Ne

Hlasy: 4 66,7%

• Celkem voličů
    6

al0ne

nový člen
Zprávy
13
Ahoj, potýkám se s tímto zvukem od začátku koupě (Leden 2019).
Mazda 3 - SkyActivX MT

Jedná se o plechový/kovový zvuk vycházející z oblasti motoru v určitých podmínkách.

Jak reprodukovat zvuk: Zahřátý motor, cca 15-20min jízdy. Mezi 1500 - 2000 otáčky za minutu. Zvuk postupně zesiluje při delších jízdách.

Video Zvuku (poslední 2 sekundy) - link
Krátká nahrávka: link
Delší nahrávka zvuku: link

Na jednom francouzském foru jsem našel řidiče, kteří se potýkali se stejnými problémy. Řešením bylo vyměnit kompresor (kompresor skyactiv-x) a nebo magnetickou spojku kompresoru. Po výměně problém odezněl.

Zdroj: http://forum-auto.caradisiac.com/marques/mazda/sujet5389-35.htm
Doporučuji používat Google Translator Extension do prohlížeče.

Zástupci Mazdy ČR vyhodnotili tento zvuk jako normální zvuk motoru.

Řidiči Xka. Setkali jste s nečím podobným? Prosím o sdílení či hlasování v anketě. Děkuji.

Díky moc za link. V tom vláknu byl odkaz na německé forum kde se to taky řeší. Udělal jsem tedy závěr z toho všeho.

V podstatě co jsem z toho vyčetl, tak závěrem je, že Mazda vydala nový upravený kompresor někdy kolem Července 2020. Je to úplně jiné číslo dílu, který odstraňuje tento problém. Tak teď jen dokopat Mazdu ČR, že to opravdu není normální vjem motoru. LOL

Ahoj, ten zvuk mi hodně připomíná něco na styl blow off ventilu, nemůže tne kompresor mít nějaký odfukový ventil, který by to dělal? Dělá to jen při puštění plynu?

Blow Od Ventil zadarmo k autu - já bych si nestěžoval :grinning:

Ahoj, ten zvuk mi hodně připomíná něco na styl blow off ventilu, nemůže tne kompresor mít nějaký odfukový ventil, který by to dělal? Dělá to jen při puštění plynu?

Ano dělá to při přidání plynu, většinou při postupné akceleraci. U mého manuálu se to dějě při zařazení 3-stupně a nebo kombinace 1500 - 2000 otáček za minutu. Nevím, co přesně myslíš blow off ventilem.

V podstatě co jsem z toho vyčetl, tak závěrem je, že Mazda vydala nový upravený kompresor někdy kolem Července 2020. Je to úplně jiné číslo dílu, který odstraňuje tento problém. Tak teď jen dokopat Mazdu ČR, že to opravdu není normální vjem motoru. LOL
To řeší MME, v Česku je jen organizační složka. Asi zatím vyjde levněji vyměňovat ty úplně zadřené kompresory/spojky a u těch kvičících tvrdit, že je to přirozený projev. :D

Ahoj, potýkám se s tímto zvukem od začátku koupě (Leden 2019).
Mazda 3 - SkyActivX MT

Jedná se o plechový/kovový zvuk vycházející z oblasti motoru v určitých podmínkách.

Jak reprodukovat zvuk: Zahřátý motor, cca 15-20min jízdy. Mezi 1500 - 2000 otáčky za minutu. Zvuk postupně zesiluje při delších jízdách.

Video Zvuku (poslední 2 sekundy) - link
Krátká nahrávka: link
Delší nahrávka zvuku: link

Na jednom francouzském foru jsem našel řidiče, kteří se potýkali se stejnými problémy. Řešením bylo vyměnit kompresor (kompresor skyactiv-x) a nebo magnetickou spojku kompresoru. Po výměně problém odezněl.

Zdroj: http://forum-auto.caradisiac.com/marques/mazda/sujet5389-35.htm
Doporučuji používat Google Translator Extension do prohlížeče.

Zástupci Mazdy ČR vyhodnotili tento zvuk jako normální zvuk motoru.

Řidiči Xka. Setkali jste s nečím podobným? Prosím o sdílení či hlasování v anketě. Děkuji.
Zdravím, presne s rovnakým zistením som sa stretol a dodnes stretávam v CX-30 eSkyactivX kúpeným v 8/2021. Prosím Vás, ako ste to vyriešili? Ja som reklamoval tento, z môjho pohľadu, problém v dvoch servisných strediskách Mazda. V tom kde sa auto kupovalo najprv hľadali problém v palubnej doke, nakoľko som nedokázal presne špecifikovať miesto odkiaľ zvuk vychádza. Až na tretíkrát mi povedali, že je to spôsobené kompresorom a jedná sa o bežný prejav motora eSkyactivX. Keď som chcel aby kompresor vymenili, tak to bolo servisom zamietnuté s odôvodnením, že by sa tým nič nezmenilo. Zvukový prejav by bol identický, rovnaký. Objednal som sa preto do ďalšieho servisného strediska Mazda. Pri telefonickom objednávaní sa ma pán pýtal na problém. Popísal som mu ho. Keď som následne prišiel do servisu prijímací technik sa pozrel do PC a informoval ma, že ja som ten zákazník, ktorému treba vysvetliť, že sa jedná o štandardný prejav motora eSkyactivX. Ortieľ bol vyrieknutý bez toho aby sa v aute najprv previezol. V tej chvíli som si uvedomil, že tu nepochodím, keďže výsledok už bol dopredu jasný. A dodnes sa snažím tento problém nejako vyriešiť no bezvýsledne. Kontaktoval som aj infolinku Mazda a dostal som odpoveď, že problém bol konzultovaný s technikmi Mazda v servise, ktorý som navštívil a problém nebol zistený.

Back