• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Smerovka prehodené póly

mazdaCX3

nový člen
Zprávy
1
Ahojte, prosím vás nestretol sa niekto s podobným problémom ako je môj?
Po jazde na snehu keď bolo horšie počasie sa mi rozblikali kontrolky abs motora svetla proste vianočný stromček.
Problém podľa mna je v lavej smerovke alebo tejto časti kde vodiče na smerovku sú dva červený a cierny, na čiernom po pripojení batérie nameram okolo 8V a na červenom nič ale je pripojený na kostru.
Skontroloval som ABS senzory oba predne majú rovnaké odpory čiže zrejme nie sú vädne, odpojil som aj led svetlomet a hmlovku na tej strane a stále rovnaký problém ako keby ide na kostru v tom bode napätie.
Keď je všetko pripojené zapnem led svetlomet na denne svietenie tak opäť vianočný stromček pokial to nevypnem, rovnako aj s hmoovkami a ľavou smerovkou, keď zapnem hmlovky tak na 30% svieti aj práva láva smerovka rovnako aj zadná.
Stretávacie svetla to nerobia.
Skúšal som odpojiť IG konektory pod palubovkou a potom tam na kostre v tom bode nebolo napätie.
Som stratený kontroloval som relé, batéria je ok pri vypnutom motore aj keď je zapnutý nabíja. Poistky tiež ok.

Nechápem preco je ale na čiernom vodiči teda kostre napätie a bie na červenom vodiči.
Potom to sposobuje problém aj s led a hmloviny svetlami.

Nestretol sa s tým niekto?

IMG_2542.png

IMG_2539.png

IMG_2534.png

Keď vymazem chyby tak potom nezobrazuje žiadne, až pokial nezapnem tu časť obvodu, lávu smerovku, led svetlo, hmlovku potom naskočia tieto chyby.

Potom to samozrejme sposobuje problém s jazdou vynechá motor slebo ho priškrti, vypadne posilňovač riadenia keď nastane akomkeby skrat.

Back