• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

benzín Spojka klima kompresoru

Cukajim

nový člen
2
Ahojte, mám Mazdu 6 wagon 2006 2.0 108 kw benzin, dneska jsem si všiml, že mi u dole u klimakompresoru skoro úplně vypadla spojka, zastrčil jsem ji zpátky ale chybí mi uprostřed ní šroub, který jí drží pospolu s kompresorem. Nevíte někdo jaké rozměry ten šroub má, jaký je to typ? Koukal jsem na nějaká videa docela se názory různily, nejvíc to vypadalo na M6x25mm. Ale nechci si to nějak podělat tak se radši ptám

Díky za odpověď
IMG_4759.jpeg

Ahoj, asi budeš muset sehnat nějakou opravnou sadu nebo šroub ze staršího čerpadla protože tam bývá obrácený závit tedy že se utahuje jako kdyby jsi ho povoloval. Rozměr je myslím M6 a délka cca 20mm

Ahoj, asi budeš muset sehnat nějakou opravnou sadu nebo šroub ze staršího čerpadla protože tam bývá obrácený závit tedy že se utahuje jako kdyby jsi ho povoloval. Rozměr je myslím M6 a délka cca 20mm
Nakonec jsem tam dal tu M6 25mm ale šel mi tam zašroubovat úplně normálně jako do normálního závitu.. Taky mě to napadlo jestli to tam nebude mít opačný závit, když se pak celá ta spojka točí, ale normálně jsem ho tam našrouboval zprvu prstama a pak s citem dotáhl malým imbuskem 😅 necítil jsem že bych něco rval přes závit šlo to fakt celkem hladce

Back