Ahoj, sice to do tohoto tématu patří je okrajově (Mazdu jsem koupil už loni a dal ji již "skoro" do pořádku (chystám se to sem napsat, ale nějak nestíhám, snad to tento týden vyjde ). Nyní mě ale potkala další "porucha" a nechci zakládat téma, tak to píšu sem. Abych to urychlil - měnil jsem alternátor (starý již dával při zátěži okolo 13V a nedobíjela se pořádně baterka, tudíž jsem sem tam nenastartoval). Baterku mám novou pár týdnů - 95Ah, 820 A, VARTA. A protože s autem jezdím skoro denně, tak dávat alternátor někam na kontrolu či repas pro mě nebylo reálné. Proto jsem koupil nový (tedy ne úplně, ten stojí ranec, ale renovovaný se zárukou, včetně řemene). Výměna proběhla OK, na diagnostice to dává 14,7V i při zátěži. Jediný problém je ten, že se vždy po chvíli rozsvítí kontrolka baterie na přístrojové desce. A to ať jedu či stojím - na volnoběh - s i bez zátěže. Neřešil někdo z vás podobný problém? Netušíte proč se najednou kontrolka rozsvítila, když předtím nic? Co jsem si zjišťoval, tak v řídící jednotce se nic nenastavuje (mám diesel z roku 2006, 105 KW, tam ještě žádná elektronika na dobíjení prý není). Napadá mě, že se jedině "pohnul" nějaký kabel, kostra...? Nebo se musí někde něco vyresetovat, nastavit? Díky za případné náměty, rady a postřehy.
Radek
p.s. V diagnostice žádná chyba není. Možná v originál diagnostice Mazda by vidět něco mohlo být, i když prý ani tam nic nezjistí - volal jsem do bývalého autorizovaného servisu Mazdy v Dražkovicích, kde jsem už jednou loni byl (při jedné z mých opětovných návštěv autobazaru) a vím, že mají originál diagnostiku, prý je to o hledání.... ? Hmmm - ale co mám hledat?
edit Vitus: přesunuto
Radek
p.s. V diagnostice žádná chyba není. Možná v originál diagnostice Mazda by vidět něco mohlo být, i když prý ani tam nic nezjistí - volal jsem do bývalého autorizovaného servisu Mazdy v Dražkovicích, kde jsem už jednou loni byl (při jedné z mých opětovných návštěv autobazaru) a vím, že mají originál diagnostiku, prý je to o hledání.... ? Hmmm - ale co mám hledat?
edit Vitus: přesunuto
Poslední úprava moderátorem: