• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

motor Svítí kontrolka motoru

Adam777

nový člen
1
Zdravím, prosím o radu. Při rozsvícení kontrolky motoru při jízdě mi nezabírá plyn. Po chvilce, kdy motor porad svítí už auto jede normálně. Svítí třeba dva dny a pak kontrolka zhasne a zase se se rozsvítí třeba za týden. Bohužel vzdycky když jsem domluveny v servisu tak jak naschvál nesvítí a diagnostika žádnou chybu nenajde. Nevíte náhodou o jaký problém by se mohlo jednat? Děkuji za odpovědi… Mazda 6 2,2 diesel skyactiv

Já bych řekl že to bude problém s EGR ventilem. Mě to teda šlo za plynem normálně, ale DIA vyhodnotila - měl jsem štěstí, že mám servis hned vedle práce - že to je EGR ventil. Tak za týden půjdu na pokus o čištění a uvidím jestli se bude muset dát nový ventil nebo ne. Prý je jen čištění oddálení výměny.

Ahoj Klaňáci. Toto vlákno se mi zdá jako nevhodnější pro mé zkušenosti a dotaz. Pokud ne, omluva předem.

Jelikož jsem moc šikovný a nepročetl jsem si právě toto vlákno předem, tak se mi povedlo při pokusu o výměnu vnitřního osvětlení "poladit" elektriku.

Jednak jsem dělal výměnu při sepnutém zapalování (hrající autorádio). Když jsem chtěl nastartovat, zběsile na mě zablikala kontrolka zamykaní (autíčko se zámkem). Po vypnutí zapalování šlo nastartovat jen způsobem pro vybitou baterii z klíčku (keyless verze). Nefungovalo ani centrální zamykání. Zárověň ale nesvílo osvětlení a vyresetovala se počítadla km. Po přejezdu domů a nastartování druhý den dokonce vyskočila kontrolka motoru a ASF off plus přestalo svítít denni svícení na AUTO režim, po přepnutí na normální svítí vše a opět vše vyresetováno.

Našel jem přepálenou pojistku strojního osvětlení a po výměně spolu se zamykáním začalo fungovat. Stále však svítila kontrolka motoru, ASF off a nesvítilo denní na AUTO.
Následující startování se nic neresetovalo a i ASF off nesvítí. Po natankování dokonce přestala svítit kontrolka motoru.

Zbylo tak nefunkční denní svícení. Ráno ale na AUTO světla normálně svítí potkávačkama spolu se zadními. Odpoledne denní nikoliv.

Co by mohlo být důvodem k takovému chování? Mám hledat další pojistku nebo se neobejdu bez zásahu diagnostiky?

Díky.

Nevyresetovalo se nastavení jednotky ? já mám třeba nastaveno na Světlé (nejcitlivější) ale po resetu jednotky se tam automaticky nastaví hodnota tuším Střední

Back