• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Tepelný štít výfuku

Šmiďas

výkonný člen KLANu
Podporovatel MazdaKlanu Ověřený uživatel MazdaKlanu
Zprávy
262
Čaute, nevím jestli to nazývám správně, ale uklepal a upadl mi tepelný štít výfuku, viz foto. O víkendu zkusím vlézt pod auto a přidělat to zpátky, ale vypadá to že úchyty jsou upadaný.
Tušíte, jestli zatím můžu dál jezdit bez rizika nějakýho propálení něčeho někam od výfuku? A dá se eventuálně tohle někde koupit? Po internetu jsem to nebyl schopnej vůbec dohledat.
Díky, Šmiďas

P_20250204_215008.jpg

Ano tepelný štít de objednat, přehazoval jsem před rokem na cx3, stál okolo 800,-.Číslo dílu ti určitě zjistí Max podle vin. Jezdit bez toho, asi můžeš (raděj ať ještě někdo potvrdí) spoustě lidí to beztak upadne a neví o tom ,ten díl totiž strašně rezne...

Teď koukám, že máš trochu něco jinýho, mě urezl ten s tím filcem. Ale v podstatě princip stejnej, ty úchyty jsou ko. Tenhle díl bude asi dražší. Jezdit bez jsem myslel teď v zimně krátký trasy, než ti přijde novej..a nebo to tam pomocí něčeho nějak nabastlit

Díky za info! ;)
Můžu tedy poprosit @Max6 o číslo náhradního dílu? 🙏
Vin: JMZGJ597621102729

To je tepelný štít palivový nádrže GHP9-42-740 a původně je tam přinejtovaný klasickýma nýtama B25D-56-398.
Ten tepelný štít stojí v Mazdě v ČR nějakých 2500Kč

Já bych se ho tam pokusil přinejtovat zpátky za pomocí nějakých podložek.

Nebo prostě tu trubku v tom danym místě obmotat tepelnou páskou.

A nebo na tu nádrž v tom místě nalepit tepelně ochranou samolepící pásku.

Na ten materiál to jsou jen návrhy co jsem v rychlosti našel na netu. Dají se sehnat i kvalitnější věci.

Úplně geniální, moc díky! ;)

Jo, jojo. Ke štítu jsem prinejtoval podložky a celý to prinejtoval na původní místo. Jestli to vydrží znovu dalších 170k km, tak to bude super. Uvidíme. :))
Každopádně chlapi díky za informace a rady porady ;)

Řešil jsem to samý na GH, životnost s podložkama byla půl roku. Ten štít už byl spíš jak z papíru ale měl 16 let

Uvidíme no. Je to takovej papírák, pravda... Když to nevydrží, tak omotám výfuk tou tepelnou páskou a bude..

Back