• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

benzín teplota motora

• Vlákno založil Vlákno založil davajtn
  • Datum založení Datum založení

davajtn

nový člen
Zprávy
18
zdravím všetkých.
Ide o 2L motor skyactiv G.
Včera som si všimol jednu zvláštnu neobvyklú vec s teplotou motora, alebo som si to nikdy doteraz nevšimol.
V lete prevádzková teplota motora ok,okolo 90C to neriešim.A žalúzie chladiča viacmenej stále otvorené.
Včera s vonkajšou teplotou okolo -3C serpentínami hore dole ma v klesaní vystrašil ľadový vzduch z kúrenia. Pozrem na teplotu motora bola v modrom poly okolo 25C,ani za svet sa motor nedokázal zohriat,pohyboval sa max v rozmedzí 65-75C.Vždy keď som zastavil som pozrel na lamely žáluzia tak vždy boli zatvorené(počas jazdy neviem).A to čo ma obdivuje že ked som zastavil vždy sa teplota vyštverala po pár min na optimálnu teplotu okolo 90C so zavretými lamelami žalúzia.A aj po hodine sedenia v ňom teplota bola stabilná 90C a nekolísala.
Pri 110km/h aj 130km/h teplota OK.
medzimesto kolíše 65-75C.Akonáhle príde klesanie ihneď sa motor podchladí.
Tak mám pocit že keď auto dosiahne dáku rýchlosť, lamely žalúzia sa otvoria aj napriek tomu aj keď motor ešte nemá prevádzkovú teplotu čo mi pripadá dáke zvláštne alebo dačo nepracuje tak ako má.

Back