• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Typ pojistek

• Vlákno založil Vlákno založil LukasPK
  • Datum založení Datum založení

LukasPK

nový člen
Zprávy
7
Ahoj,
Nedávnou jsem koupil Mazdu CX-5 KF (2019) AWD benzín a chystám se instalovat kameru, k jejímuž napájení potřebuju dva pojistkové zloděje. Jaký typ pojistky se zde používá? MINI, ATC, ATS nebo MICRO2?
Díky.

Mám CX-5 novější (podpis) a zápasil jsem s tím v tomto vláknu.
Omrkni i příspěvky "nad" a třeba Ti to pomůže se zorientovat...

Mám CX-5 novější (podpis) a zápasil jsem s tím v tomto vláknu.
Omrkni i příspěvky "nad" a třeba Ti to pomůže se zorientovat...
Díky, takže jsou tam pojistky typu MINI, připravím se na to tedy příslušné "zlodějky" a pojistky. Asi by měly stačit 2A, ale možná budou v pohodě i 5A - jaké používáte?

No, raději bych juknul do poj. skříňky předem, divné zobáčky u lůžka pojistky = MINI, ale verze bez zobáčků = MINI low profile.
Ono to nestojí majlant, jen to naštve, když to člověk rozdělá a pak má to druhé :sweat:
Pojistky jsem dával 5A, ale i 2A musí pohodlně stačit... tedy na přední & zadní, více by mohlo být na hraně už ;)

Tak zjistil jsem, že z těch zlodějek, které se prodávají na eshopu s tou kamerou, nepasuje žádná - nejblíže je MINI (viz MINI) ale asi to bude chtít tu low profile - ono to totiž na první pohled vypadá jako MINI, ale je krátká a tím pádem nedrží. Nevíte, kde se dají koupit správné pojistkové "zlodějky" pro CX-5 2019 (KF)?
Btw. ty "mini" (viz mini) tam sice dát jdou, ale je tam dost velká páka na ty vnitřní plíšky a není to správná pojistka do této pojistkové skříně (ve srovnání s ostatními pojistkami) - hrozí riziko, že se plíšky časem "vychechtají" a vznikne přechodový odpor, který může vést až k usmažení celé pojistkové skříně.
Tohle je nejblíž, ale je to krátké (chybí 2-3 mm), takže to nedrží:
1739287079596.png

Poslední úprava:
No, low profile tam dávají, a aby nevypadly, tak je podepřou molitanem či gumou o ten proti-plast okolo a chodí to taky.
Já tam prostě dal uvedené mini od ACV / KÓD: ROZ.04 a ty sedí, o nějakém vibrování atd. za mě nemůže být řeč (však drát se ještě přichytí někam ke svazku atp.)
A jsem přesvědčen, že 99% lidí pak už nikdy do pojistkové skříně nepoleze = opět riziko limitně u nuly.
Samozřejmě lze se někde napíchnout na kabely, ale to jsem už vůbec nepreferoval.

Poslední úprava:
Vyfotil jsem pro porovnání pojistkové pouzdro, které tam je pro tažné zařízení a které bylo dodáno s elektroinstalační sadou (vlevo). Vpravo na fotce je to, které se u nás prodává jako "low profile" a nebo také jako ACN či pojistkové pouzdro pro japonské automobily. Je vidět, že celý "zobák" je cca o 3 mm kratší a proto v pojistkové skříni nedrží.
Skutečně se nedá nikde sehnat takové pojistkové pouzdro s odbočkou jako je na levé straně fotky? To je totiž jediné správné, které tam patří a krásně tam drží bez jakýchkoli úprav nebo doplňování molitanem.
IMG_20250211_134024890.jpg

Poslední úprava moderátorem:
Skutečně se nedá nikde sehnat takové pojistkové pouzdro s odbočkou jako je na levé straně fotky? To je totiž jediné správné, které tam patří a krásně tam drží bez jakýchkoli úprav nebo doplňování molitanem.
Jo, takto jsem si to představoval, ale vidím to prvně, resp. Google to pod mým tlakem toho času nevypotil...
Občas byl k vidění obrázek, ale popis nic navíc neříkal rovněž... delší vs. standardní.
No, ale kup to podle obrázku za ty prachy o_O

dimensions.gif

Poslední úprava:
Jo, takto jsem si to představoval, ale vidím to prvně, resp. Google to pod mým tlakem toho času nevypotil...
Občas byl k vidění obrázek, ale popis nic navíc neříkal rovněž... delší vs. standardní.
No, ale kup to podle obrázku za ty prachy o_O

Zobrazit přílohu 55299
Díky za tipy - ta první delší vypadá, že bude přesně to, co potřebuji - rozhodně má delší "zobák". Ještě zkusím prohledat internet a případně bych to objednal - ale s poštovným a DPH je to darda (potřebuji 2 kusy).

Back