• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

benzín Únik chladící kapaliny

DominikLukas

nový člen
Zprávy
1
Zdravím, mám takový menší problém. Asi v září jsem měnil vodní pumpu na mazdě 6 GJ 2015, 2.5l automat jelikož mi někde unikala chladící kapalina. Po výměně pumpy to vypadalo docela v pohodě, voda si držela hladinu, nikde nebyl flek nic. Včera večer jsem se ze srandy podíval a hladila byla nízko o cca 3-4 cm pod minimem. Nevíte někdo, co by mohlo způsobovat únik té kapaliny? Díky moc. (Když jsem měnil pumpu, nechával jsem si měřit tlak v motoru, po celém dni unikla minimální hodnota)

Ahoj. To je ako keď napíšeš lekárovi, že niečo ma bolí... Cez internet sa ťažko diagnostikuje. Ale ja som kúpil auto kde v kufri a vo dverách boli prázdne fľašky od chladiacej kvapaliny. Mal som tam viac únikov. Unikala mi voda cez bufik, ten sa musel dať celý pretesnit. Potom mi utekala voda cez skorodovane trubky ktoré boli zo spodu motora. A jeden únik bol po výmene vodnej pumpy, lebo to úžasné papierové tesnenie nedrzalo. Takže musíš hľadať. Ešte mi môže unikat aj cez chladič. Našťastie chladiace kvapaliny vytvárajú kryštáliky, takže musíš hľadať na aute kde ti to uteká. Najhoršia vec môže byť tesnenie pod hlavou. Ale to je to posledné na čo sa zameraj.

Pokud auto nějakou chvíli stálo a dost vymrzlo, tak to může být nízkou teplotou vody, voda má velkou tepelnou roztažnost. Podívej se kde hladina za teplaje po jízdě když se auto dost ohřeje.

Back