• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

diesel Vadné biturbo

Spali

nový člen
1
Zdravim.
Potřeboval bych radu zkušenějších.
Mám Mazdu 6 2.2L skyactivD rok výroby 2019 135kw
A odešlo mi turbo. Mělo by to být SH18-13-700b Oslovil jsem několik firem, které se zabývají repasy, ale všichni mi sdělili, že pro tento typ nejsou schopni zajistit náhradní díly. Má někdo zkušenost?
Předem díky za reakce.

Zdravim.
Potřeboval bych radu zkušenějších.
Mám Mazdu 6 2.2L skyactivD rok výroby 2019 135kw
A odešlo mi turbo. Mělo by to být SH18-13-700b Oslovil jsem několik firem, které se zabývají repasy, ale všichni mi sdělili, že pro tento typ nejsou schopni zajistit náhradní díly. Má někdo zkušenost?
Předem díky za reakce.
Dobrý den,
jsem v podobné situaci, odešla mi klapka v biturbu na Mazdě 6, 2,2D AWD rok výroby 12/2016 129kW, našli jsme repasované u Janoušek Motorsport Český Krumlov a teď řeším problém s výměnou, v Mazdě v Brně na Řípské mi řekli, že výměna bude trvat 4dny, po 8hod, mají sazbu 1100Kč bez DPH za hodinu práce, což by vycházelo na skoro 40tis Kč a mě se to nezdá... jak vy jste s tím turbem nakonec dopadl? Už jste ho sehnal a vyměnil? Kolik hodin práce to tak může zabrat, na kolik Kč se to může vyšplhat? Myslím normálně, ne v autorizáku, to už jsem pochopila, že tudy cesta nevede... díky za odpověď.

Výměna turba u Mazdy 6 je bohužel lehce složitá záležitost ve většině případů kvůli špatnému přístupu znamenající motor bud uplně ven nebo alespon částečně. Repas turba vychází kolem 15-18 tis. a práce na výměnu si opravdu vyžádá nějáký ten čas..řekněme minimálně jednodenní záležitost při zručnosti mechanika. K tomu je potřeba připočítat cenu za olej a filtry....takže pokud se do toho někdo pustí bohužel je potřeba opravdu i u garážmistrů počítat s částkou dosahující minimálně 30 tis. korun

Back