• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

benzín Vŕzgajúca spojka

• Vlákno založil Vlákno založil psino
  • Datum založení Datum založení

psino

nový člen
Zprávy
28
Ahojte,

dnes som si všimol, že pri zošliapnutí/pustení spojkového pedálu sa ozve vŕzganie. Robí to pri naštartovanom aj vypnutom motore. Zvuk vychádza od podvozku - viac ho počuť, keď otvorím dvere. Pri zatvorených dverách to veľmi nepočuť. Ide o BN 2017, nájazd 62 tisíc km. Spojka inak pracuje normálne, zaberá v poriadku, žiadne iné problémy s ňou nepociťujem. Na čo sa zamerať? Ďakujem za rady.

Ahoj. Kup si čistič brzd ve spreji, sundej prachovku na ovládací vidličce spojkovýho ložiska a trošku to tou dírou prostříkej. Opravdu jen trošku (1-2 vteřiny držet sprej). Kdyby jsi to vystříkal víc, tak by se ta vidlička musela znovu promazat.

Ďakujem za expresne rýchlu odpoveď vyskúšam a uvidíme.

Odoslané z SM-A515F pomocou Tapatalku

Do týhle díry trošičku stříkni ten čistič brzd.
Motor musí být studený.
Screenshot_20231020-190940~2.png

Ďakujem veľmi pekne aj za obrázok, teraz je to snáď jasné

Zatiaľ som sa na zdvihák nedostal, ale dnes je pedál úplne ticho nerozumiem či je to počasím, ale dnes je príjemných 22°C

řešil jste tohle někdo více do hloubky? Respektive to vyčištění a třeba následné promazání té spojkové vidlice? Jak se k tomu nejlépe dostat a čím promazat?
Mě od motoru sešlápnutí spojky na studeném motoru občas lupne asi ta pružina a nevím, jestli je to běžný jev nebo to raději řešit a pohledově zkontrolovat.

Omlouvám se za OT , ale chtěl bych se zeptat zdejších odborníků zda-li je v benzínových 2,0 Mazdách 3, CX3, CX5 dvojhmotový setrvačník. Koukal jsem se do nabídek prodejců a na tyto motory jsem setrvačník nenašel, všichni mají jen spojkovou sadu (ložisko, přítlačák lamelu) Z výše uvedeného se přikláním k teorii že dvojhmota u těchto motorů není -?? Je to tak?

Omlouvám se za OT , ale chtěl bych se zeptat zdejších odborníků zda-li je v benzínových 2,0 Mazdách 3, CX3, CX5 dvojhmotový setrvačník. Koukal jsem se do nabídek prodejců a na tyto motory jsem setrvačník nenašel, všichni mají jen spojkovou sadu (ložisko, přítlačák lamelu) Z výše uvedeného se přikláním k teorii že dvojhmota u těchto motorů není -?? Je to tak?
Mají klasický setrvačník

řešil jste tohle někdo více do hloubky? Respektive to vyčištění a třeba následné promazání té spojkové vidlice? Jak se k tomu nejlépe dostat a čím promazat?
Mě od motoru sešlápnutí spojky na studeném motoru občas lupne asi ta pružina a nevím, jestli je to běžný jev nebo to raději řešit a pohledově zkontrolovat.
Ja som to riesil na mazde, takisto v rodine na dalsom benzinovom japonskom voze, pribeh bol rovnaky, okolo 200tis km a povodna spojka, zacne vrzgat pedal. Prva reakcia je namazat napinaciu pruzinu spojkoveho pedala, zjemni chod ale vrzganie neprejde. Dalej je na rade namazat vidlicku pomocneho spojkoveho valca, riesenie je to ale docasne, vydrzi to par mesiacov no a na zaver hlavny spojkovy valec, ktory ked vrzga, tak je to fakt neprijemny zvuk a verim, ze kazdy to zobere do servisu vymenit,

Nevím jestli se chápeme. Pedál v kabině mám úplně pohoda. Mě občas cvakne ta vidlička od spojky v převodovce.. tedy asi. Jenže co jsem koukal tak ji sotva promazu přes ten otvor v gume.

Samsung S22 256GB Tapatalk

Mne spojkovy pedal vrze, jakoby vrzala nejaka pruzina. Dela to snad odjakziva a nejak jsem se jeste nedostal k reseni.

Mne spojkovy pedal vrze, jakoby vrzala nejaka pruzina. Dela to snad odjakziva a nejak jsem se jeste nedostal k reseni.
chlape, ty máš snad všechny dětské nemoci na tom autě, co kdy kde někdo popsal, fakt smolař.
Já abych to upřesnil, mám absolutní ticho v kabině (od pedálů). Jen sem řešil, že jednou za několik startů při sešlápnutí spojky někde pod motorem lupne (musí být otevřené okénko nebo dveře, aby to bylo slyšet.) @Max6 někde už psal, že se jedná o pouhé občasné přilepení té spojkové vidličky nebo něčeho takového a že je to projev jak se odtrhne.

Detske nemoci? Ted tapu, jake dalsi? Bych ti nekdy pral Oktavku s jejich vecne rozvrzanym podvozkem :joy:.

To vrzani pedalu se da zjevne lehce eliminovat, ale jsem na to linej, resp. jeste ta intenzita nedospela do faze, kdy bych uznal za nutne to resit.

Screenshot_20250107_220742_com.brave.browser_edit_587304289640588.jpg

Přišlo mi že jak se někde řeší nějaká dětská nemoc tak tebe většinou postihla. Možná se mi to fakt jen zdá.
Ovci II generace jsem měl a III občas půjčenou a můj šálek tyhle auta fakt nejsou. Ostatně Koncern a Japonci příznivci asi vždy půjdou proti sobě. Na vrzajici pedál nicméně psali že eliminace je výměna spojkoveho hlavního válce u pedálu.

Přišlo mi že jak se někde řeší nějaká dětská nemoc tak tebe většinou postihla. Možná se mi to fakt jen zdá.
Ovci II generace jsem měl a III občas půjčenou a můj šálek tyhle auta fakt nejsou. Ostatně Koncern a Japonci příznivci asi vždy půjdou proti sobě. Na vrzajici pedál nicméně psali že eliminace je výměna spojkoveho hlavního válce u pedálu.

Tak resil jsem opakovane park.kameru - problem kabelu k ni, kdy servis to zbastlil tzv. na prasaka a po case to zase zacalo blbnout, tak jsem si to opravil sam a je klid. Pak jsem resil tu prevodovku (a kdo ne, ze?), ale rekl bych, ze uz jsme si na sebe zvykli, no a ted uz roky mi povrzava ten pedal. No a nez menit spojk.valec, tak nejprve pochopitelne vyzkousim tu metodu, co jsem zde nasdilel.

Poslední úprava:
Jo to je rozumné a levnější. Jj už jsem se taky naučil žít s tím občasným skrtnutim do dvojky

Podobná vlákna

Back